Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020
x

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΚΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι το υπουργείο Πολιτισμού παραμένει άβουλος παρατηρητής και έκανε λόγο για «κροκοδείλια δάκρυα».

Αιχμηρή ανακοίνωση εναντίον της κυβέρνησης εξέδωσε, με αφορμή την αρνητική γνωμοδότηση του Κ.Α.Σ για την παραχωρήση του αρχαιολογικού χώρου στο Σούνιο, η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Περισσεύουν τα κροκοδείλια δάκρυα της Κυβέρνησης σχετικά με την απόφαση του Κ.Α.Σ. να μην παραχωρήσει τον αρχαιολογικό χώρο στο Σούνιο για τις ανάγκες των γυρισμάτων βρετανικής τηλεοπτικής σειράς» σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε: «Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα που μπορούμε να εξάγουμε είναι ότι η Κυβέρνηση βλάπτει σοβαρά τον Πολιτισμό».

Μάλιστα, επισήμανε ότι το υπουργείο Πολιτισμού παραμένει άβουλος παρατηρητής στην προσπάθεια του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής να αποσπάσει τον κινηματογράφο από τον φυσικό του χώρο και να τον ενσωματώσει στην εργαλειοθήκη της κυβερνητικής προπαγάνδας.

«Δυστυχώς, οι εισηγήσεις του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Hellenic Film Commission για μια νέα διαδικασία αδειοδότησης κινηματογραφικών παραγωγών σε αρχαιολογικούς χώρους, παραμένουν ακόμη στον αέρα» συμπληρώνει και καταλήγει: «Τα αποτελέσματα της απραξίας είναι πλέον ορατά σε όλους».
 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ