Skip to main content

Κεφαλογιάννη για «Νέα Τούμπα»: Η πολιτεία δεν χαρίζει, στηρίζει (vid)

Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε πράξεις και να αφήσει τις υποσχέσεις, είπε η βουλευτής της ΝΔ, μετά τη συνάντησή της με τον ΑΣ ΠΑΟΚ

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των γηπεδικών εγκαταστάσεων της χώρας, είπε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά τη συνάντησή της με την ηγεσία του ΑΣ ΠΑΟΚ με... μενού την επικείμενη παραχώρηση 21 στρεμμάτων από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας στον Δικέφαλο για την ανακατασκευή του σταδίου της Τούμπας.

«Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον πρόεδρο Θανάση Κατσαρή και τα στελέχη του σωματείου του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Ενημερώθηκα για τα σχέδια κατασκευής της νέας Τούμπας. Είναι ένα αναγκαίο έργο και ένας ώριμος σχεδιασμός από την πλευρά του ΠΑΟΚ», είπε αρχικά η κα. Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε πράξεις και να αφήσει τις υποσχέσεις. Η Πολιτεία δεν χαρίζει, η Πολιτεία οφείλει να στηρίζει και να βοηθάει».

«Γι' αυτό και η ΝΔ στηρίζει κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό όλων των γηπέδων όλων των ομάδων, όπως αυτό που θέλει να φτιάξει ο ΠΑΟΚ που θα είναι διεθνών προδιαγραφών. Ένα έργο που θα είναι προς όφελος όλων των πολιτών της Θεσσαλονίκης», εξήγησε.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «όπως είπα και προηγουμένως η ΝΔ στηρίζει κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού, όμως περιμένουμε και από την κυβέρνηση να αφήσει τις ασάφειες και να προχωρήσει σε πράξεις. Ο ΠΑΟΚ θα έχει τη στήριξή μας».

Ερωτηθείσα για τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ιβάν Σαββίδη, η ίδια παρέπεμψε στον πρόεδρο της ΝΔ. «Δεν έχω εικόνα για τις σχέσεις του Κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σαββίδη, θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο, όταν έρθει για την 83η ΔΕΘ», είπε χαρακτηριστικά. 

Αμέσως μετά την παραχώρηση ξεκινούν οι μελέτες

Από την πλευρά του, ο κ. Κατσαρής σημείωσε: «Εμείς είχαμε σαν σκοπό όταν θα αποφασίσουμε να χτίσουμε το νέο γήπεδο να έχουμε τη συμπαράσταση όλων των κομμάτων και γενικά της πολιτείας».

«Σχεδόν όλα τα κόμματα έχουν πει "ναι" στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να αποκτήσει τη χρήση του περιβάλλοντος χώρου ώστε να κάνει ένα καινούργιο γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών με δικά μας χρήματα», πρόσθεσε και κατέληξε: «Μόλις αποκτήσουμε τη χρήση του περιβάλλοντος χώρου θα ξεκινήσουν και οι ουσιαστικές μελέτες για την κατασκευή του νέου γηπέδου».