Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ

Ξέραμε πολύ καλά ότι η πρόταση δεν θα γίνει αποδεκτή, από τη στιγμή που δεν τη στηρίζει η κυβερνητική πλειοψηφία, ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ.

Η ΝΔ θέλει «να φτάσει η προανακριτική μέχρι το τέλος, όχι να κλείσει άρον άρον, όπως θέλει η κυβέρνηση, θέλει να λάμψει όλη η αλήθεια και να φανεί το μέγεθος της σκευωρίας», τονίζει η  τομεάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη, υποστηρίζοντας ότι η επιτροπή θα έπρεπε να είναι μία και να εξετάζει τα πεπραγμένα όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα.

«Επειδή στη δικογραφία αναφέρεται ξεκάθαρα και το όνομα του κ. Κουρουμπλή και οι ευθύνες που έχει για τη μη έκδοση δελτίου τιμών το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τα ενδεχόμενα οφέλη που είχαν οι φαρμακευτικές εταιρείες από αυτό, θεωρούμε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαιρέσει τη δική της περίοδο και να μην διερευνηθούν τα πεπραγμένα της, ουσιαστικά αποδεικνύει ότι προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τις ευθύνες της στην υπόθεση αυτή» διευκρίνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σχολιάζοντας την απόρριψη από τη Βουλή της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, αναφορικά με την ανάγκη διερεύνησης πιθανών ευθυνών των υπουργών Π. Κουρουμπλή, Α. Ξανθού και Π. Πολάκη, η κα Κεφαλογιάννη παραδέχεται ότι «ξέραμε πολύ καλά ότι η πρόταση δεν θα γίνει αποδεκτή, από τη στιγμή που δεν τη στηρίζει η κυβερνητική πλειοψηφία, όμως, η ΝΔ δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να αφήσει την κυβέρνηση να εξαιρεί τους υπουργούς της από τον έλεγχο των πεπραγμένων στην Υγεία».

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση γύρω από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε πως «δυστυχώς όλες οι κυβερνητικές εκτιμήσεις αποδείχθηκαν λανθασμένες».

«Ας κρατήσουμε ότι πρέπει τα δύο στελέχη των ενόπλων δυνάμεων να επιστρέψουν το συντομότερο στην Ελλάδα, αλλά δυστυχώς βλέπουμε ότι στην υπόθεση αυτή, που στο παρελθόν θα επιλυόταν σε ένα επίπεδο πολύ χαμηλότερο, έχουμε φτάσει τώρα να έχει μπλοκάρει η κυβέρνηση και ουσιαστικά να έχουμε από τη μία μεριά έναν υπουργό Εθνικής Άμυνας περιορισμένης ευθύνης κι έναν πρωθυπουργό, ο οποίος είναι μονίμως απών από όλες τις μεγάλες κρίσεις» ανέφερε η κα Κεφαλογιάννη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ