Skip to main content

Κεφαλογιάννης για ΟΑΣΘ: Αλλάζει η διοίκηση - Πιθανή η εμπλοκή ιδιωτών

Ο υφυπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο εκ νέου εμπλοκής ιδιωτών στον ΟΑΣΘ. Τι ανέφερε για τον Στέλιο Παππά.

Την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης του ΟΑΣΘ τις επόμενες ημέρες προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη ο ίδιος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Στέλιο Παππά, προκειμένου να του ζητήσει την παραίτησή του, ωστόσο του είπαν ότι είναι εκτός Θεσσαλονίκης για κάποιες ημέρες.

«Περιμένω μόλις επιστρέψει να βάλουμε τα πράγματα σε μία κατάσταση, προκειμένου να προχωρήσουμε πράγματι στην εξυγίανση του οργανισμού».

Έτσι και αλλιώς, όπως είπε ο υφυπουργός, «ήδη μας έχει θέσει την άτυπη παραίτησή του στα χέρια μας, χωρίς να μας το αναφέρει ρητώς».

Ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο εκ νέου εμπλοκής ιδιωτών στον ΟΑΣΘ «αλλά δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς».

Ακόμη, αναγνώρισε ότι υπάρχουν τεράστια ζητήματα στη συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, καθώς «μετα βίας κυκλοφορούν 240-260 λεωφορεία στην πόλη, όταν πριν από 2-3 χρόνια ήταν περίπου τα διπλάσια».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, ο ΟΑΣΘ αποτελεί πρώτη προτεραιότητα χρονικά για το υπουργείο καθώς «εν μέσω καλοκαιριού δεν θέλουμε να βρεθούμε προ εκπλήξεων και προ δυσάρεστων καταστάσεων», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αναμένει να έχει ολοκληρωμένο σχέδιο πριν από τη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου.