Skip to main content

Κεφαλογιάννης: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Χαν περί αναδιάρθρωσης συνόρων

Τέτοιου είδους δηλώσεις προκαλούν σύγχυση και ενθαρρύνουν τις ακραίες αλβανικές εθνικιστικές φωνές, τόνισε ο επικεφαλής ευρωβουλευτών της ΝΔ.

Απαράδεκτες και άστοχες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Επιτρόπου Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν της ΕΕ, ο επικεφαλής ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Όπως αναφέρει, με έκπληξη άκουσε τον Επίτροπο να αναφέρεται σε αναδιάρθρωση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών την ώρα που μιλούσε για τη σημασία της επίλυσης των προβλημάτων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

«Καθώς συνοριακές διενέξεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας δεν υφίστανται μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τέτοιου είδους απαράδεκτες και άστοχες δηλώσεις προκαλούν σύγχυση και ταυτόχρονα ενθαρρύνουν τις ακραίες αλβανικές εθνικιστικές φωνές που διακινούν χάρτες σύμφωνα με τους οποίους το αλβανικό κράτος επεκτείνεται έως την περιοχή της Άρτας στην περιφέρεια της Ηπείρου», υπογράμμισε.

Τέλος, κάλεσε τον Επίτροπο να αποσαφηνίσει αμέσως τα λεγόμενά του ώστε να μην δίνονται αφορμές σε όλους αυτούς που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων.