Skip to main content

Κεφαλονιά: Υπό έλεγχο η φωτιά που απείλησε σπίτια σε τρία χωριά (φωτο)

Το βράδυ εκκενώθηκαν κάποια τουριστικά καταλύματα στα Λουρδάτα, με τους τουρίστες να μεταφέρονται μακριά από το κίνδυνο με λεωφορεία.

Υπό έλεγχο είναι πλέον από τις πυροσβεστικές δυνάμεις η μεγάλη πυρκαγιά που απείλησε τα χωριά Βλαχάτα, Λουρδάτα και Σιμωτάτα της Κεφαλονιάς χθες το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά που ξεκίνησε χθες στα νοτιοανατολικά του νησιού έφτασε έξω από τα χωριά, ενώ υπήρξε σχέδιο εκκένωσής τους, το οποίο όμως τελικά δεν μπήκε σε εφαρμογή.

Όπως μεταδίδει το kefaloniapress.gr, κυρίως απαγορεύτηκε η κυκλοφορία μέσα στα χωριά και καθάρισαν οι δρομοι απο τα αυτοκίνητα για την απρόσκοπτη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Ρεύμα δεν υπάρχει ακόμα καθώς έχει καταστραφεί ένας πυλώνας, οι τεχνικοί της ΔΕΗ δίνουν μάχη για την γρήγορη αποκατάσταση της ζημιάς με το πρώτο φως της ημέρας.

Από την ώρα που το πύρινο στεφάνι απειλούσε αυτά τα τρία χωριά εκδηλώθηκαν φωτιές και στα χωριά Ρατζακλί, Κρεμμύδι, Καραβάδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, εκκενώθηκαν κάποια τουριστικά καταλύματα στα Λουρδάτα, με τους τουρίστες να μεταφέρονται μακριά από το κίνδυνο με λεωφορεία.

Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, 26 εθελοντές, δύο οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τρία ιδιωτικά βυτιοφόρα.

(Πηγή φωτογραφιών: David Evans)