Skip to main content

Κέφια είχε ο Πάγκαλος στη Βουλγαρία

Σταθερό και αμοιβαίο κατά κοινή ομολογία είναι το «love story» με διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης που έχει κατά καιρούς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος...

Σταθερό και αμοιβαίο κατά κοινή ομολογία  είναι το «love story» με διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης που έχει κατά καιρούς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος με αφορμή δημοσιεύματα που δεν του είναι και τόσο αρεστά. Βέβαια ειδική είναι και η σχέση του με το ΚΚΕ, όπως γνωρίζει ο ελληνικός λαός και πολύ συχνά ανταλλάσσονται μεταξύ των δυο πλευρών «λάβρες τοποθετήσεις με υπονοούμενα αμοιβαίας συμπάθειας».

Την μήνιν του κ. Πάγκαλου προκάλεσαν αυτή τη φορά τα σχόλια  δυο εφημερίδων, του Ριζοσπάστη και μιας από τον νεοφιλελεύθερο χώρο την οποία δεν κατονόμασε, σύμφωνα με τα οποία δεν έπρεπε να εγκαινιάσει τη μονάδα επεξεργασίας καπνού της «Καπνικής Μιχαηλίδη» γιατί η υλοποίηση της στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας αποστερεί θέσεις εργασίας από τους Έλληνες.

Ο ίδιος κατά τα εγκαίνια της επένδυσης στο Σαντάνσκι  έδειξε κατανόηση για τους κομμουνιστές και είπε ότι δεν θα τους σχολιάσει (είδατε δεν κρύβεται η... «συμπάθεια»). «Η απασχόληση είναι κακό πράγμα για τους κομμουνιστές, καλά πράγματα  για τους κουμουνιστές είναι η απεργία, η ανεργία και αγανάκτηση» δήλωσε. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι του έκανε μεγάλη εντύπωση η τοποθέτηση της φιλελεύθερης εφημερίδας, γιατί όπως είπε «είναι ξένη προς τη φιλοσοφία του χώρου που εκφράζει».

Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα που παρουσιάζει η δραστηριότητα του ομίλου «Καπνική Α. Μιχαηλίδη», στην αύξηση των εξαγωγών της και στη νέα επένδυση που υλοποίησε ο όμιλος, ο οποίος έχει μακρά ιστορία στον κλάδο της επεξεργασίας καπνών. Σήμερα ο όμιλος συμπληρώνει 125 χρόνια ιστορίας, απασχολεί σε επτά χώρες 702 μόνιμους και 2.650 εποχιακούς εργαζόμενους και οι εξαγωγές ανέρχονται σε 135 εκατ. ευρώ, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος  ήταν γλυκός και ευαίσθητος απέναντι στις εργαζόμενες που δούλευαν κατά την ξενάγηση στη μονάδα επεξεργασίας  καπνών της «Καπνικής Α. Μιχαηλίδης».

Σταμάτησε σε μια εργαζόμενη μπροστά φώναξε την μεταφράστρια και της ζήτησε να μεταφέρει τις ευχές του στις εργαζόμενες, να έχουν δουλειά και να είναι αποδοτικές. Ντόμπρα νταν λέει η εργαζόμενη, το λέει και η μεταφράστρια. Πείτε και εσείς ντομπρα νταν κύριε αντιπρόεδρε του λέει μια δημοσιογράφος. Και αφοπλιστικά απαντά ο κ. Πάγκαλος, καλά να πω και αν μετά αρχίζει να μου μιλά και περιμένει να της απαντήσω τι θα γίνει διερωτήθηκε…

Είχε κέφια ο αντιπρόεδρος στο Σαντάσκι, αν και είχε ένα θεματάκι με ένα συνάδελφο από το «Πρώτο Θέμα». Γιατί κύριε αντιπρόεδρε τη δουλειά του έκανε το παιδί. Ερωτήσεις οφείλει να κάνει ως καλός δημοσιογράφος είτε αρέσουν είτε όχι.