Skip to main content

Κεγκέρογλου για Σπίρτζη: Κτίζει βήμα- βήμα τη δική του διαπλοκή

Επίθεση κατά του υπουργού Υποδομών για την συμπληρωματική σύμβαση των 13 εκατ. Καλογρίτσα και τη σχέση του εργολάβου με το νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Tόσο μεγάλο ποσοστό συμπληρωματικής εργολαβίας, 30%, δεν έχει δοθεί τα τελευταία 10 χρόνια σε έργο αυτού του μεγέθους τόνισε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο Βασίλης Κεγκέρογλου για το οδικό έργο Καλλονής- Σιγρίου στη Λέσβο, και συνέδεσε την κίνηση αυτή του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζης με τη συμμετοχή του κύριου Καλογρίτσα στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι η τεχνική επιτροπή του Υπουργείου Υποδομών έδωσε την έγκριση της για τη συμπληρωματική εργολαβία ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ στον κύριο Καλογρίτσα, καλώντας την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων να παρέμβει για να μπλοκάρει την συμπληρωματική εργολαβία.. «Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβασιων δεν έχει αποφανθεί για το θέμα, πιστεύω να κάνει τη δουλειά της» ανέφερε.

Όπως τόνισε με αφορμή την υπεργολαβία «δεν υπάρχουν απλώς σκιές, αλλά διαδρομές που μας οδηγούν σε άλλες σκέψεις όπως η αδειοδότηση των καναλιών, όταν τα ίδια πρόσωπα είναι εδώ και εκεί συνδέονται εκ των πραγμάτων».

Ο βουλευτής πρόσθεσε δε ότι «ο Χρήστος Σπίρτζης χτίζει βήμα- βήμα τη νέα διαπλοκή» και προειδοποίησε τους κυβερνώντες ότι θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για καθεστωτική αντίληψη.

Όπως δήλωσε με νόημα ο βουλευτής «εκλεκτός του κ. Σπίρτζη είναι σίγουρα ο κ. Καλογρίτσας, αν είναι της κυβέρνησης θα το δούμε». Ο κ. Σπίρτζης, συνέχισε, εκφράζει το πολύ κακό παρελθόν, και το σύστημα μελέτης κατασκευής χωρίς τους όρους διαφάνειας που αποφάσισε κάνει τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών απόλυτο κυρίαρχο στα δημόσια έργα. «Πρόκειται για μεγάλη οπισθοδρόμηση» σχολίασε.

«Μνημονιακός υπουργός ο Πολάκης»

Ο κ. Κεγκέρογλου επιτέθηκε και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για τη συμπεριφορά του. «Τον είχα ρωτήσει σε μια εκπομπή ‘‘αν σου φέρει ο Τσίπρας μνημόνιο τι θα κάνεις, θα το υπογράψεις;’’ Είχε απαντήσει ‘‘εγώ φορώ παντελόνια και θα παραιτηθώ...’’ ήταν στο χώρο της άκρας Αριστεράς στην ΑΝΤΑΡΣΙΑ και τώρα έχει γίνει μνημονιακός υπουργός και προσπαθεί να διατηρήσει τη πρότερη του συμπεριφορά σε μνημονιακή κυβέρνηση. Στο σημερινό υπουργικό κοστούμι προσπαθεί να χωρέσει τον παλιό Πολάκη της ΑΝΤΑΡΣΙΑ. Γίνεται; Δεν γίνεται» απάντησε σκωπτικά.