Skip to main content

Keleon Olive Products: Ένα κατάστημα μόνο ελαιόλαδο και ελιά

Η Keleon olive products δημιούργησε ένα κατάστημα αποκλειστικά για το ελαιόλαδο και τα προϊόντα του στη Θεσσαλονίκη στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου 31.

Μετά από 20 χρόνια στο τιμόνι κατασκευαστικής εταιρείας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στον τομέα των δημόσιων έργων, τα οποία πάγωσαν μετά την οικονομική κρίση, η Δήμητρα Καραβιώτη στράφηκε στον πρωτογενή τομέα. Η καταγωγή της οικογένειας της από το Γύθειο έγειρε καθοριστικά την ζυγαριά προς το ελαιόλαδο.

Μαζί με τον αδερφό της Μιχάλη Καραβιώτη χτένισαν τη Μεσσηνία και την Λακωνία αναζητώντας παραγωγούς μικρών κλήρων που με μεράκι και αγάπη φροντίζουν τα ελαιόδεντρα και συλλέγουν τις ελιές. Βρήκαν τα χαρακτηριστικά που έψαχναν σε ελαιώνες της Λακωνίας κοντά στον Ταΰγετο με κατά κύριο λόγο ξερικές ελιές των ποικιλιών Κορωνέικη, Μεγαρίτικη και Αθηνολιά και στο ελαιόλαδο που παράγεται στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης και έτσι το 2012 δημιούργησαν την εταιρεία Keleon Olive Products. Η εταιρεία κάνει τα πρώτα της βήματα στην ελληνική αγορά σε παντοπωλεία, delicatessen, εστιατόρια και ξενοδοχεία, ενώ το 2014 ξεκινά τις πρώτες εξαγωγές σε Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο, Σλοβενία και Λιθουανία. Ένα χρόνο αργότερα η Keleon olive products δημιουργεί ένα κατάστημα αποκλειστικά για το ελαιόλαδο και τα προϊόντα του στη Θεσσαλονίκη στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου 31.

Στο πορτφόλιο της Keleon περιλαμβάνονται το premium extra virgin olive oil Κορωνέικης ποικιλίας, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, εννέα αρωματικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, βαλσάμικο ξύδι από σταφύλια Semillon αμπελώνων της Μακεδονίας που παλαιώνεται δύο χρόνια σε δρύινα βαρέλια και ελιές από εκλεκτές ελληνικές ποικιλίες(Πράσινη ελιά Χαλκιδικής, Καλαμών και Αμφίσσης). Η υψηλή ποιότητα συνδυάζεται με την υψηλής αισθητικής συσκευασία και το αποτέλεσμα είναι μία μεγάλη γκάμα εξαιρετικών προϊόντων.

«Ξεκινήσαμε με στόχο τις αγορές του εξωτερικού, αλλά σύντομα λόγω της καλής ποιότητας των προϊόντων μας και της αυξημένης ζήτησης από τους καταναλωτές της Θεσσαλονίκης αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το κατάστημα Keleon με στόχο να διαθέτουμε τα δικά μας προϊόντα αλλά και εκλεκτά ελαιόλαδα άλλων εταιρειών», τονίζει στη Voria.gr η διευθύνουσα σύμβουλος της Keleon Olive Products Δήμητρα Καραβιώτη. Στο χώρο αυτό, η Δήμητρα και ο Μιχάλης, λάτρεις του ελαιολάδου οι ίδιοι, επιδιώκουν να μεταδώσουν στους καταναλωτές της Θεσσαλονίκης την αγάπη τους για το καλό ελληνικό ελαιόλαδο.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία χτίζει το όνομά της στο εξωτερικό. «Το εξωτερικό και η εγχώρια αγορά είναι παράλληλοι δρόμοι. Για να μπεις σε αγορές του εξωτερικού θέλει υπομονή και κεφάλαιο κίνησης. Υπάρχει ζήτηση για το ελαιόλαδο, αλλά δεν είναι εύκολα τα πράγματα για τις ελληνικές εταιρείες, καθώς προπορεύονται εδώ και 40 χρόνια οι Ιταλοί και οι Ισπανοί. Η διεθνής αγορά είναι πολύ ανταγωνιστική», τονίζει η κυρία Καραβιώτη.