Skip to main content

Καινοτόμο οικοσύστημα επιχειρήσεων παρουσιάστηκε στο Nanotechnology

Αναλυτικά όσα παρουσίασε στο Nanotechnology 2020 o Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών.

Εταιρείες που κατασκευάζουν εύκαμπτες ή έξυπνες συσκευασίες (smartpackaging), καινοτόμα συστήματα φωτισμού, νέας γενιάς φωτοβολταϊκά και κυκλώματα ενέργειας, βιοαισθητήρες, και εργαλεία νανοϊατρικής, συστήματα εκτυπώσεων, υφάσματα με ενσωματωμένους αισθητήρες, εύκαμπτες οθόνες, είναι μερικά μόνο από τα προϊοντα από τις εταιρείες μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (HOPE-A) που συμμετείχε και φέτος στο Διεθνές Πολυσυνέδριο NANOTEXNOLOGY 2020.

Έχοντας διεθνείς συνεργασίες με αντίστοιχους συνδέσμους στο εξωτερικό, στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Κορέα και Κίνα αλλά και με συμμετοχές σε συνέδρια και εκθεσεις σε όλο τον κόσμο, ο HOPE-A, συνιστά ένα καινοτόμο και δημιουργικό περιβάλλον προώθησης των προϊόντων των μελών που συνεχώς εξελίσσεται.

 

Παράλληλα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών (HOPE-A), συμμετέχει στο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα CORNET, που υποστηρίζεται από το Horizon 2020, με σκοπό μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός ανοιχτού οικοσυστήματος καινοτομίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας στον τομέα της ψηφιακής βιομηχανίας, και της μοντελοποίησης, φέρνοντας τα αποτελέσματα και προιόντα της έρευνας και καινοτομίας στην παραγωγή, και την κοινωνία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο HOPE-A συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Τα τελευταία χρόνια ο δυναμικά αναπτυσσόμενος Σύνδεσμος, παίρνει μέρος σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη της ψηφιακής βιομηχανίας και της παραγωγής οργανικών ηλεκτρονικών και εκτυπωμένων ηλεκτρονικών, ενώ παράλληλα τα μέλη του συμμετέχουν στο διεθνές δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών γύρω από την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα, το NANONET.