Skip to main content

Κορωνοϊός - Κεντρική Μακεδονία: Καθολική η προσέλευση των μαθητών στα σχολεία

Χωρίς απρόοπτα έγινε η επανεκκίνηση της διά ζώσης εκπαίδευσης σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής των επτά περιφερειακών ενοτήτων

Καθολική ήταν σήμερα η προσέλευση των μικρών μαθητών στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα σχολεία ειδικής αγωγής της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, από τις οχτώ διευθύνσεις εκπαίδευσης των επτά περιφερειακών ενοτήτων, τα παιδιά επέστρεψαν κανονικά στα θρανία, σήμερα πρώτη μέρα επανεκκίνησης της διά ζώσης εκπαίδευσης.

Στελέχη της περιφερειακής διεύθυνσης ανέφεραν μάλιστα στη Voria.gr ότι οι μικροί μαθητές επέστρεψαν με μεγάλη χαρά στον φυσικό τους χώρο, τα σχολεία, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, μάσκες, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, ενώ και οι γονείς τους ήταν πολύ συνεργάσιμοι.

Υπενθυμίζεται ότι η αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία θα γίνεται κλιμακωτά, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται από τη 1 μ.μ. και μετά με πέντε ή δέκα λεπτά διαφορά ανά τάξη, ανάλογα με το πόσες εισόδους – εξόδους διαθέτουν και σύμφωνα με την κρίση του εκάστοτε διευθυντή.

Υπερβάλλων… ζήλος οι κουβέρτες

Σύμφωνα με την περιφερειακή διεύθυνση η επανέναρξη των σχολείων έγινε χωρίς απρόοπτα, με μόνο αξιοπερίεργο τις… κουβέρτες που έφεραν μαζί τους οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Χαλάστρας, κατόπιν προτροπής της διευθύντριας του σχολείου. Πάντως, στελέχη της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης διευκρίνισαν στη Voria.gr ότι δεν είχε δοθεί τέτοια εντολή, αλλά επρόκειτο για… υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξε η διευθύντρια του σχολείου. Άλλωστε, σχολίασαν, προς το παρόν οι θερμοκρασίες που επικρατούν στη Θεσσαλονίκη δεν καθιστούν αναγκαίο αυτό το μέτρο, το οποίο δεν είναι πρωτοφανές, αλλά εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες.