Skip to main content

Έλεγχοι για τον κορωνοϊό: Μπαράζ προστίμων-λουκέτων σε μαγαζιά στην Κ. Μακεδονία

Συνολικά 5 καταστήματα διαπιστώθηκε να παραβιάζουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας - 23 παραβάσεις για μάσκες από πελάτες και εργαζόμενους

Πέντε καταστήματα στην Κεντρική Μακεδονία διαπιστώθηκε να παραβιάζουν τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, επταήμερη αναστολή λειτουργίας καθώς 2.000 πρόστιμο επιβλήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για αναπαραγωγή μουσικής  στην Πιερία. Παράλληλα, συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Σε δύο καταστήματα της Χαλκιδικής και ένος του Κιλκίς, διαπιστώθηκε κατά τους ελέγχους των Αστυνομικών αρχών να εξυπηρετούν όρθιους πελάτες. Επιβλήθηκε και στα τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επταήμερη αναστολή, καθώς και συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες αυτών.

Παράλληλα, 2.000 ευρώ πρόστιμο με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη στον εσωτερικό χώρο, χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη επιβλήθηκε σε κατάστημα στην Πέλλα.

Ακόμη, παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων, καθώς και από επιβάτη Δ.Χ.Φ βεβαιώθηκαν σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, τέσσερις στην Ημαθία, δύο στο Κιλκίς, τρεις στην  Πέλλα, μία στην Πιερία, επτά στις Σέρρες και έξι στη Χαλκιδική.