Skip to main content

Κέντρο πληροφόρησης και διενέργειας τεστ σε τουρίστες στήνει ο δήμος Κατερίνης

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται συγκεκριμένες μέρες σε κεντρικό σημείο, κοντά στην εθνική οδό, ώστε να εξυπηρετούνται και οι διερχόμενοι επισκέπτες

Κέντρο για την καλύτερη υγειονομική εξυπηρέτηση των τουριστών της Πιερίας στήνει ο δήμος Κατερίνης ενόψει της θερινής περιόδου.

Σε συνεργασία με το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επιλεγεί το επόμενο διάστημα ένα κεντρικό σημείο, όπου σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες θα διενεργούνται τεστ κορωνοϊού τόσο στους ξένους επισκέπτες της περιοχής, όσο και στους διερχόμενους τουρίστες.

Η πρωτοβουλία αποφασίστηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Τουρισμού, Μαρίας Τερζίδου, με τη συμμετοχή της επικεφαλής υπεύθυνης των τοπικών κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ, Μαργαρίτας Μπαστρογιάννη, καθώς επίσης και του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλή Τσιτλακίδη.

«Είχαμε μία ανταλλαγή απόψεων για το πώς μπορεί να βοηθηθεί ο τουρίστας αυτήν τη στιγμή, και ο ξένος και ο Έλληνας, προκειμένου να έχει τη σχετική πληροφόρηση και ένα σημείο ελέγχου που να είναι εύκολα προσβάσιμο για όλους, είτε περνούν από την εθνική οδό, είτε διαμένουν στο δικό μας παραλιακό μέτωπο και στους γειτονικούς δήμους. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα καθεστώς για τους επόμενους μήνες, ώστε να πληροφορούμε τους επισκέπτες ότι έχουμε αυτή τη διευκόλυνση σε συγκεκριμένη μέρα και συγκεκριμένες ώρες, για να μην ψάχνουν μέσα στον αστικό ιστό τις κινητές μονάδες που υπάρχουν. Γιατί για έναν επισκέπτη που μένει στην παραλία, είτε φεύγει, είτε έρχεται, είναι ίσως λίγο δύσκολο να εντοπίσει όλα τα σημεία. Η κ. Μαστρογιάννη ήταν πολύ θετική στο να εντάξουν στο πρόγραμμά τους κάποιες μέρες και αυτή τη στιγμή αναζητούμε το σωστό σημείο. Θα γίνουν οι αντίστοιχες γραφειοκρατικές διαδικασίες και πιστεύω πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσουμε το σημείο και θα λάβουμε και το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ, που θα διαμορφωθεί ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των κλιμακίων», είπε στη Voria.gr η κ. Τερζίδου.

Η παρέμβαση ήταν και ένα αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, που εκτιμά ότι με αυτήν ενισχύεται η προβολή της Πιερίας ως ασφαλούς και οργανωμένου τουριστικού προορισμού. «Αυτό που επιδιώκουμε με τον δήμο Κατερίνης και τους υπόλοιπους δήμους της Πιερίας, είναι μία συνεργασία με το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ώστε να διευκολύνουμε την ενδεχόμενη βούληση των επισκεπτών να κάνουν τεστ και κατά την παραμονή ή και κατά την αναχώρησή τους. Ο δήμος Κατερίνης ανταποκρίθηκε άμεσα, ώστε να έχουμε ελέγχους σε ένα σημείο κομβικό συγκοινωνιακά, ένα σημείο που να βολεύει ανάμεσα στην πόλη και στην έξοδο από την παραλιακή της περιοχής, δίπλα στην εθνική οδό. Με τον τρόπο αυτόν θα έχουμε την εικόνα της φιλοξενίας και της εξυπηρέτησης για τους τουρίστες της περιοχής μας φυσικά αυτήν την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και για τους επισκέπτες και για τους συμπολίτες μας. Θα έχουμε την εικόνα μιας περιοχής που δίνει μεγάλη βαρύτητα στην υγιεινή και στην ασφάλεια και διευκολύνει τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους στην εμπέδωση αυτού του αισθήματος. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, όπως και το ότι υπάρχει οργάνωση για την εξυπηρέτηση όλων με τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας και του επιχειρείν», ανέφερε στη Voria.gr ο κ. Τσιτλακίδης, ο οποίος σημείωσε παράλληλα ότι η ένωση έχει στενή συνεργασία με τα τοπικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ και για την πληροφόρηση των μελών της.

Σε ό,τι αφορά τη διενέργεια των τεστ σε αλλοδαπούς, η εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία ελέγχου με rapid test μπορεί να πραγματοποιηθεί με την επίδειξη του PLF (Passenger Locator Form), δηλαδή του ελέγχου τεστ που πραγματοποίησαν οι τουρίστες 48 ώρες πριν από το check in, καθώς και με την επίδειξη εγγράφων ταυτοποίησης προσώπου (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ).