Skip to main content

Μανιάτης από Θέρμη: Ανατροπές στην κάλπη της Κεντροαριστεράς

Σε δηλώσεις του στη Voria ο υποψήφιος επικεφαλής του νέου φορέα είπε πως ο κόσμος θα ψηφίσει αντισυμβατικά και το αποτέλεσμα θα κρύβει εκπλήξεις.

του Νίκου Ηλιάδη

Στην κάλπη της 12ης Νοεμβρίου θα υπάρξουν αρκετές ανατροπές σε σχέση με τις έως τώρα εκτιμήσεις, προέβλεψε το βράδυ της Τρίτης, μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων του νέου φορέα της κεντροαριστεράς στη Θέρμη, ο Γιάννης Μανιάτης.

Σε δηλώσεις του στη Voria.gr ο εκ των υποψηφίων για την αρχηγία του νέου φορέα εκτίμησε πως «ο κόσμος θα ψηφίσει αντισυμβατικά, οι πολίτες θέλουν ανατροπή γι’ αυτό και το αποτέλεσμα θα κρύβει εκπλήξεις». Ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε πως υπάρχει μια σιωπηλή πλειοψηφία η οποία δεν εμφανίζεται στις συγκεντρώσεις των υποψηφίων, αλλά θα προσέλθει να ψηφίσει με γνώμονα το ποιος μπορεί να διευρύνει τα όρια του νέου φορέα και να προσελκύσει όσους εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ο πήχης της επιτυχίας του νέου εγχειρήματος όσον αφορά την προσέλευση των ψηφοφόρων τοποθετείται στους τουλάχιστον 150.000.

Όσον αφορά τις πρώτες κινήσεις τις οποίες θα πρέπει να κάνει όποιος εκλεγεί αρχηγός ο κ. Μανιάτης είπε πως πρώτιστο μέλημα είναι η ενοποίηση των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, εκφράζοντας έτσι την πλήρη διαφωνία του στη συμφωνία που έγινε μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη για τη διατήρηση ως ξεχωριστών των Κ.Ο. των δύο κομμάτων ως και τις επόμενες εκλογές. Αμέσως μετά θα πρέπει να προκηρυχθεί το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος και στη συνέχει να ακολουθήσει η αυτοδιάλυση των συνιστώντων κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΙΔΗΣΟ και των υπολοίπων Κινήσεων. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, ο νέος αρχηγός θα πρέπει μέσα στις πρώτες εβδομάδες μετά την εκλογή του να προκαλέσει δύο προ ημερήσιας διάταξης συζητήσεις στη Βουλή για μείζονα θέματα, προκειμένου να αναδειχθεί ο διακριτός και απαραίτητος ρόλος του νέου πολιτικού φορέα.

Μιλώντας προς τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Θέρμη ο κ. Μανιάτης είπε ότι η δική του υποψηφιότητα παρέχει εγγυήσεις διεύρυνσης του νέου φορέα καθώς ως νέος αρχηγός θα διατηρήσει τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα συσπειρώσει και όσους σήμερα βρίσκονται εκτός ΠΑΣΟΚ και βλέπουν με ενδιαφέρον το όλο εγχείρημα.

Στη συγκέντρωση το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος με τον οποίο ο κ. Μανιάτης συναντήθηκε προηγουμένως στο δημαρχείο, ο πρώην βουλευτής Βασίλης Γερανίδης, ο Χρόνης Μακρίδης, ο Αχιλλέας Μεταλούλης, ο Τάκης Τερζίδης κ.ά.

Ο κ. Μανιάτης επισκέφθηκε το πρωί το εργαστήριο Νανοτεχνολογίας στο ΑΠΘ και αύριο θα έχει συναντήσεις με τις πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου καθώς και με καθηγητές του Ιδρύματος. Θα συναντηθεί επίσης με αντιπροσωπεία του ΣΒΒΕ, θα συνομιλήσει με στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και θα περιοδεύσει σε Σκύδρα και Βέροια.

Αύριο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος θα μιλήσει σε συγκέντρωση στις 7 το βράδυ στο «Ν. Γερμανός» της ΔΕΘ.