Skip to main content

Κεραμέως από Θεσσαλονίκη: Θα εξασφαλίσουμε υγεία και εκπαίδευση

Η υπουργός Παιδείας συναντήθηκε, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τους πρυτάνεις των τριών πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης στο ΥΜΑΘ.

Ζήτημα διοικητικής και οικονομικής φύσεως καθώς και θέματα εξωστρέφειας συζητήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως καθώς και των πρυτάνεων των τριών πανεπιστημίων της πόλης, του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του Διεθνούς Πανεπιστημίου σήμερα το μεσημέρι στο ΥΜΑΘ.

Σε δηλώσεις της η κ. Κεραμέως τόνισε πως πραγματοποιήθηκε μια γόνιμη συζήτηση και ότι ο πρωθυπουργός κατέγραψε ζητήματα που έθεσαν οι τρεις εκπρόσωποι των πανεπιστημίων και κυρίως τις αλλαγές έχουν φέρει στην καθημερινότητα των πανεπιστημίων οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και βεβαίως σε τι προσδοκούν το επόμενο διάστημα.

Για μια εποικοδομητική συζήτηση έκανε λόγο και ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου. «Αυτά που εγώ έθεσα ως Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σχετίζονται αφενός μεν με την δυνατότητα η οποία θα πρέπει να παρέχεται, η οποία έχει ήδη δοθεί αλλά και στη συνέχεια θα πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερη μέσα από θεσμικές παρεμβάσεις για την ακαδημαϊκή ελευθερία. Συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων και γενικότερα του χώρου της εκπαίδευσης και θέματα που αφορούν το ΑΠΘ και σχετίζονται με τη συμβολή του στην εθνική στρατηγική της έρευνας», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Ερωτηθείσα για το ζήτημα της έναρξης των σχολείων, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε πως η μάσκα είναι ασπίδα προστασίας για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους οικείους τους ενώ διευκρίνισε πως είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη ζητήματα συναφή με την επανέναρξη των σχολικών μονάδων. «Να είστε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση αυτή θα υπηρετήσει και την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και την παροχή εκπαίδευσης».