Skip to main content

Κεραμέως: Απόλυτη συμπαράσταση στον Πρύτανη του ΑΠΘ

Η υπουργός κάλεσε τη Σύνοδο Πρυτάνεων να τοποθετηθεί στο θέμα της λειτουργία του ακαδημαϊκού χώρου και της Δημοκρατίας ευρύτερα

Την απόλυτη συμπαράστασή της στον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, εξέφρασε εκ μέρους της Κυβέρνησης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή τις απειλές που δέχτηκε τις περασμένες ημέρες.

Η υπουργός συμμετείχε στην έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων με θέμα τη λειτουργία των Πανεπιστημίων την τρέχουσα περίοδο. Κατά την τοποθέτησή της κάλεσε τη Σύνοδο Πρυτάνεων να τοποθετηθεί στο θέμα της λειτουργία του ακαδημαϊκού χώρου και της Δημοκρατίας ευρύτερα.

Στη συνέχεια η υπουργός υπογράμμισε ότι αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας να δοθεί η δυνατότητα σε φοιτητές που νοσούν, να εξεταστούν σε δεύτερο χρόνο και δήλωσε στη διάθεση της Συνόδου για οποιαδήποτε ρύθμιση χρειαστεί για την ενδεχόμενη επέκταση της εξεταστικής περιόδου ή του εξαμήνου, πέραν των δυνατοτήτων του υφιστάμενου πλαισίου.

Η υπουργός τόνισε ότι το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, σημαντικό μέρος της οποίας έχει ήδη εμβολιαστεί με 3η δόση, σε συνδυασμό με την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν, εξασφαλίζουν τη συνέχιση της εξαιρετικής πορείας της δια ζώσης λειτουργίας των ΑΕΙ και την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου.

Ο υφυπουργός Άγγελος Συρίγος αναφέρθηκε στη δυνατότητα των φοιτητών που νοσούν, να δώσουν εξετάσεις σε χρόνο που θα καθορισθεί σε συνεννόηση με τους διδάσκοντες και διευκρίνισε ότι στην εφαρμογή edupass καταγράφονται κατά τρόπο έγκυρο και διαφανή τα κρούσματα.

Τέλος, τόσο η υπουργός όσο και ο υφυπουργός ευχαρίστησαν τις/τους Πρυτάνεις για τη συνεργασία ιδιαιτέρως δε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και συνεχάρησαν φοιτητές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό για την εξαιρετική λειτουργία των Πανεπιστημίων κατά το ιδιαίτερο αυτό εξάμηνο.