Skip to main content

Κεραμέως: Απουσίες από σήμερα για τους μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις

Όσον αφορά τους μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη, αυτοί «δεν μπορούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση», ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας.

Καμία υποχώρηση δεν δείχνει πως θα κάνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όσον αφορά τις καταλήψεις στα σχολεία που συνεχίζονται.

Την ώρα που από σήμερα ξεκινά η υποχρεωτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές των οποίων τα σχολεία βρίσκονται σε κατάληψη, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι όσοι συμμετέχουν στις καταλήψεις θα έχουν επιπτώσεις.

Αν και είπε ότι κατανοεί τους προβληματισμούς των μαθητών και είναι ανοιχτή σε συζητήσεις, μόνο με ανοιχτά τα σχολεία, η υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως «κανείς, και πόσο μάλλον μια μειοψηφία, δεν μπορεί να παρεμποδίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τους άλλους. Δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία».

Η ίδια διασαφήνισε ότι από σήμερα Πέμπτη, η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική και οι μαθητές θα παίρνουν απουσίες σε περίπτωση που δεν δίνουν το διαδικτυακό παρών.

Όσον αφορά τους μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη, αυτοί «δεν μπορούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση», είπε ακόμα η κ. Κεραμέως.

Σχετικά με τις χαμένες διδακτικές ώρες, η υπουργός διευκρίνισε πως όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

Ο διευθυντής, σύμφωνα με την οδηγία του υπουργείου Παιδείας, καταρτίζει πλήρες ωρολόγιο, εξ’ αποστάσεως πρόγραμμα, στο οποία γράφει όλους τους μαθητές στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Αναφερόμενη στα κρούσματα στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι αυτά κινούνται στο 0,01%.

Η χρήση της μάσκας είναι «ένα από τα 16 μέτρα που έχουμε λάβει, αλλά εξαιρετικά σημαντικό», είπε η Νίκη Κεραμέως.