Skip to main content

Κεραμέως: Δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για άνοιγμα των σχολείων

«Κάθε μέρα που γίνεται μία διαδήλωση απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων», υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων», τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Επισήμανε μάλιστα ότι «κάθε μέρα που γίνεται μία διαδήλωση απομακρύνεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων».  

Η κυρία Κεραμέως επιβεβαίωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι στο άνοιγμα των σχολείων θα προηγηθούν αυτή τη φορά οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς έχουν μείνει μεγαλύτερο διάστημα εκτός σχολικής τάξης. «Το έχουμε πει επανειλημμένα ότι έχουμε ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Πότε βέβαια θα ανοίξουν όλα τα σχολεία θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί», τόνισε.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων επεσήμανε ότι «είμαστε όμως στην τελική ευθεία και το λέω αυτό και στους γονείς».

Για το τι θα γίνει με τις προαγωγικές εξετάσεις ανέφερε ότι ακόμη επίσης «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση» και συμπλήρωσε:  «Έχουμε κάνει πολλές προσαρμογές στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως η μείωση της ύλης 20- 30 % στις πανελλαδικές εξετάσεις. Εδώ είμαστε για να εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα».

Σχετικά με την κατάληψη στο ΑΠΘ και αν υπήρχε λόγος να γίνει η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων αυτή την περίοδο, είπε:

«Δεν υπάρχει τίποτε φυσιολογικό σε μια κατάληψη από μία ομάδα που τα μισά στελέχη της δεν ήταν καν φοιτητές,  ήταν μία έκνομη ενέργεια. Το ΑΠΘ είχε φτάσει στο σημείο να αναστείλει κάθε διοικητική λειτουργία και δεν μπορούσε να γίνει καμία ενέργεια (…).  Εφαρμόσθηκε ο νόμος και το πανεπιστήμιο παραδίδεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στους φοιτητές και στο προσωπικό».