Skip to main content

Κεραμέως: Δρομολογούνται αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών

Σε αλλαγές ρυθμίσεων όσον αφορά τα θρησκευτικά προχωρά η διοίκηση του υπ. Παιδείας μετά τις αποφάσεις ου ΣτΕ και του Ευρωπαικού Δικαστηρίου.

Την πρόθεσή της να τροποποιήσει τις ισχύουσες ρυθμίσεις για τη διδασκαλία και το πρόγραμμα σπουδών των Θρησκευτικών στα σχολεία, αλλά και τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα μετά απο τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ και του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του ανθρώπου αντίστοιχα, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το υπυοργείο δρομολογεί την τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων σε συμμόρφωση και με την υπ’ αριθ. 1749/2019 πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Το Υπουργείο θα επεξεργαστεί και θα αντιμετωπίσει, με τρόπο συνεκτικό, όλα τα ζητήματα που εγείρονται από τις πρόσφατες σχετικές αποφάσεις των Δικαστηρίων. Στο πλαίσιο αυτό, αυτονοήτως θα τροποποιηθούν και οι ρυθμίσεις που αφορούν στο πρόγραμμα σπουδών των Θρησκευτικών και στον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα, ώστε να είναι απόλυτα συμβατές με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο καθώς και με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», δήλωσε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως.