Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
x

ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΓΙΑ ΑΠΘ: ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΛΑΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ

Την κατάσταση που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στο ΑΠΘ σχολίασε η υπουργός Παιδείας, με αφορμή και τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ.

Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ΑΠΘ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι έγιναν «επειδή βάλαμε τέλος σε έναν παραλογισμό».

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει το νόμο και να βάλει τέλος στην κατάληψη», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και προσέθεσε ότι «υπάρχουν κάποια απομεινάρια τα οποία αντιστέκονται. Θα μπει ένα τέλος.»

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ και εξήγησε ότι η ειδική ομάδα θα είναι εκεί για να λειτουργεί αποτρεπτικά.

Επεσήμανε, επίσης, ότι είναι «απολύτως αποφασισμένοι για προχωρήσουμε εκεί που πρέπει και να αποδώσουμε στους φοιτητές το περιβάλλον που πρέπει».

Η κ. Κεραμέως ανέφερε, μάλιστα, ότι βλέποντας τη μεγάλη εικόνα, τα πανεπιστήμια λειτουργούν πολύ καλύτερα πλέον.

Για τις πανελλήνιες η υπουργός Παιδείας σχολίασε ότι είναι όλα έτοιμα, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο σχέδιο νόμου που πρόκειται να κατατεθεί. Συγκεκριμένα, εσωτερικό Erasmus, διπλά πτυχία, εκλογή πρυτάνεων και πολλά άλλα προβλέπονται στο νομοσχέδιο που θα ανακοινωθεί για τα πανεπιστήμια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως είναι η τελευταία εκκρεμότητα που έχει μείνει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ