Skip to main content

Κεραμέως: Καμία αλλαγή στις ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών

Είναι να απορεί κανείς πως ο τέως ΥΠΟΙΚ δεν μπορεί να κάνει μία απλή πρόσθεση των ωρών διδασκαλίας των Θρησκευτικών, είπε η πρωθυπουργός.

Για αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων επικρίνει τον τέως υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή δημοσίευση του πρώτου σε ιστοσελίδα. Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα διπλασιάστηκαν οι ώρες του μαθήματος των Θρησκευτικών.

«Είναι να απορεί κανείς πως ο τέως υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν μπορεί να κάνει μία απλή πρόσθεση των ωρών διδασκαλίας των Θρησκευτικών στο σχολικό πρόγραμμα, για να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία αλλαγή», απάντησε σε ανάρτησή της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Κεραμέως.

«Δυστυχώς αναπαράγει και ο ίδιος τα fake news για τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας, που συστηματικά προωθούν τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η υπουργός και πρόσθεσε: «Μάλλον εσκεμμένα, ίσως απλά για το κυνήγι της ευφάνταστης ατάκας, που ξεκίνησε με τη Σκάρλετ Γιόχανσον... Μας χωρίζει πράγματι άβυσσος με τον κ. Τσακαλώτο και τον κατ' επίφαση προοδευτισμό που πρεσβεύει το κόμμα του».

Η κ. Κεραμέως συνέχισε σε έντονο ύφος: «Θα έπρεπε, αντί της προπαγανδιστικής του ανάρτησης, να μας εξηγήσει γιατί το κόμμα του δεν υπερψήφισε καινοτομίες στο σχολείο, όπως η εισαγωγή στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα θεματικών για τη σεξουαλική αγωγή, τον αλληλοσεβασμό και τη διαφορετικότητα, τη ρομποτική, τα μέτρα καταπολέμησης σχολικού εκφοβισμού και άλλα».

«Φαντάζομαι ότι στο μέλλον θα σταθεί απέναντι και στην πρωτοβουλία που επεξεργαζόμαστε με το ΙΕΠ για διαθεματική ζώνη πολιτισμού στο σχολείο και στην προσπάθεια να διδάσκονται όλα τα ειδικά μαθήματα που εξετάζονται στις πανελλαδικές, και όχι μόνο κάποια. Γιατί απλά παραμένουν ίδιοι», κατέληξε η υπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται, ότι στη δημοσίευσή του, ο κ. Τσακαλώτος είχε αναφερθεί στις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα με τον τίτλο: «Pink Floyd vs Κατηχητικό».

«Η άβυσσος που με χωρίζει με την κ. Κεραμέως νομίζω ότι πλέον καταλαβαίνω που οφείλεται. Όταν είχα ακούσει για πρώτη φόρα το "The Wall" των Pink Floyd και είχα δει το σχετικό video είχα ανατριχιάσει από την εικόνα του αυστηρού καθηγητή που καταπίεζε τους μαθητές και φώναζε με μια βέργα στο χέρι ενώ εκείνοι βάδιζαν σε μια γραμμή παραγωγής πριν γίνουν κιμάς. Φοβάμαι ότι η κ. Κεραμέως το είδε ως εγχειρίδιο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος.