Skip to main content

Κεραμέως: Προτεραιότητα να γυρίσουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση

Η υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για διδακτικό προσωπικό και φοιτητές.

«Aπόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε από τον Σεπτέμβριο στην δια ζώσης εκπαίδευση. Συζητάμε με τους ειδικούς για τα εργαλεία που θα το διασφαλίσουν αυτό. Το πρώτο και κυριότερο είναι το εμβόλιο, υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως το self test και τα υγειονομικά πρωτόκολλα», είπε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μιλώντας στον ANT1.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υπερόπλο είναι το εμβόλιο. Από χθες άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά από 15 ετών και άνω. Δεν έχω ακριβή στοιχεία, αλλά άκουσα ότι κλείστηκαν ήδη κάποιες χιλιάδες ραντεβού, οπότε είναι και αυτό ένα βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα», συμπλήρωσε η Υπ. Παιδείας.

Για την επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα, η κ. Κεραμέως είπε ότι και σε αυτό το πεδίο «είναι απόλυτη προτεραιότητα η επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και σε αυτήν την περίπτωση υποχρεωτικός εμβολιασμός για διδακτικό προσωπικό και φοιτητές, ως προϋπόθεση για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

«Περίπου το 75% των εκπαιδευτικών είναι ήδη εμβολιασμένο, ωστόσο δεν φθάνει, χρειαζόμαστε και άλλους εμβολιασμούς, είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτό το όπλο κατά της πανδημίας», είπε η Υπ. Παιδείας σε ότι αφορά την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς και σε αυτήν την περίπτωση να απαντά αν θα υπάρξει μέτρο για υποχρεωτικό εμβολιασμό δασκάλων και καθηγητών, προκειμένου να μπορούν να μπουν στις σχολικές αίθουσες.