Skip to main content

Κεραμέως:Τι θα γίνει με τις πανελλαδικές εξετάσεις και το σχολικό έτος

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλά και η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων είναι οι δύο προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας.

Την επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας, η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων να γίνει όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην αρχικά καθορισμένη ημερομηνία τους, εξέφρασε η υπουργός, Νικη Κεραμέως, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Η επιδίωξή μας είναι να μείνουμε όσο πιο κοντά μπορούμε στην ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Η κ. Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως οι λύσεις που έχει στα χέρια του το υπουργείο Παιδείας εκ των πραγμάτων για το άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές του Πάσχα είναι η παράταση του σχολικού έτους και η μείωση της ύλης. «Δεν θα χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά» τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Η υπουργός αναφέρθηκε και στη λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί στα λύκεια 49 νομών. Σχετικά με την σύγχρονη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης τόνισε:

Ο κάθε εκπαιδευτικός έχει την ψηφιακή του τάξη
Ο μαθητής μπορεί να σηκώσει το χέρι, υπάρχει πλήρης διάδραση μεταξύ καθηγητή και μαθητών
Ο καθηγητής μπορεί να μοιραστεί με τους μαθητές παρουσιάσεις, αρχεία και να σημειώσει πάνω στα αρχεία
Ο καθηγητής μπορεί να επιβάλλει την απόλυτη σιγή στην τάξη με την λειτουργιά της σίγασης

«Έχει προβλεφθεί η δυνατότητα να συνδεθεί κάποιος και μέσω τηλεφώνου με κανονική χρέωση. Αυτή είναι η σύγχρονη εκπαίδευση», σημείωσε.

Την ερχόμενη εβδομάδα, με την ολοκλήρωση της υλοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στους υπόλοιπους νομούς, το υπουργείο θα επικεντρωθεί στα γυμνάσια.