Skip to main content

Κεραμέως από 86η ΔΕΘ: Βάλαμε τέλος σε καταλήψεις που χρόνιζαν και έπλητταν τα πανεπιστήμια

Η υπουργός Παιδείας βρέθηκε σήμερα στην 86η ΔΕΘ και μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων καθώς και για τα ζητήματα ασφαλείας στα Πανεπιστήμια.

Στις αλλαγές με τις οποίες ξεκινάει, αύριο, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, η νέα σχολική χρονιά, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μετά την επίσκεψή της στα πανεπιστήμια, ομάδες των οποίων φιλοξενούνται στην 86η ΔΕΘ.

Όπως ανέφερε η υπουργός, έχουν διοριστεί σχεδόν 25.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί μετά από 12 χρόνια που δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός. «Πλέον έχουμε 25.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς επιπλέον όλων των ειδικοτήτων», σημείωσε ενώ έκανε αναφορά και στις καινοτομίες όπως το διευρυμένο ολοήμερο σχολείο. «Στόχος είναι να αναβαθμίσει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση με νέες δράσεις και ταυτόχρονα να στηρίξει έμπρακτα τους εργαζόμενους γονείς», υπογράμμισε.

Αναφερόμενη στη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, η υπουργός τόνισε ότι ξεκινά με ένα νέο νόμο πλαίσιο για τα πανεπιστήμια. Για τα ζητήματα ασφάλειας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει κινηθεί για την ουσιαστική αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. «Οι αρχές της χώρας μας σε συνεργασία με τις πρυτανείες έχουν βάλει τέλος σε μια σειρά από καταλήψεις οι οποίες χρόνιζαν και ήταν πλήγμα για το ακαδημαϊκό περιβάλλον», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στον κύκλο ερευνητικών εργασιών του πανεπιστημιακού ιδρύματος σύμφωνα με τον οποίο για την περασμένη χρονιά σνήλθρ στα 65 εκατ. ευρώ από ερευνητικά προγράμματα. «Αυτό δείχνει περίτρανα το αποτύπωμα του ΑΠΘ στην οικονομική ζωή και όχι μόνο της πόλης», τόνισε.

Η υπουργός κατά την επίσκεψή της στο περίπτερο 14 συνομίλησε, μεταξύ άλλων, με καθηγητές και φοιτητές του ΑΠΘ. Στο περίπτερο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου είδε μεταξύ άλλων από κοντά τον πύραυλο υψηλής ισχύος ύψους περίπου τριών μέτρων (project Andromeda), το πρώτο ελληνικό κοινωνικό ρομπότ που στοχεύει τους χώρους πολιτισμού και την εντυπωσιακή κατασκευή αγωνιστικής μοτοσικλέτας τύπου Moto-3.