Skip to main content

Κεραμέως: Θα καλύπτονται τα έξοδα εκπαιδευτικών που δέχονται αγωγές από αρνητές

Η υπουργός Παιδείας προανήγγειλε την κάλυψη των δικαστικών εξόδων των εκπαιδευτικών που έχουν δεχθεί ή θα δεχθούν αγωγές από αρνητές των self-tests.

Την κάλυψη των δικαστικών εξόδων των εκπαιδευτικών που έχουν δεχθεί ή θα δεχθούν αγωγές από αρνητές των self-tests προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στο Mega με αφορμή τις νομικές κινήσεις που έχουν ληφθεί από ορισμένους πολέμιους των αυτοδιαγνωστικών τεστ, η κ. Κεραμέως σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την προστασία των διευθυντών μας, των εκπαιδευτικών μας, προκειμένου, να καλυφθούν τυχόν δικαστικές δαπάνες για την υπεράσπιση των καθηκόντων τους».

Ειδικότερα, σήμερα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τρεις εκπαιδευτικοί, δύο δικηγόροι και ένας ιερέας, με αίτημα την παύση και στη συνέχεια την ακύρωση των υποχρεωτικών self-tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ισχυριζόμενοι ότι ο υποχρεωτικός χαρακτήρας του συγκεκριμένου είναι παράνομος και αντισυνταγματικός.

Σχολιάζοντας αυτές τις μειοψηφικές νομικές ενστάσεις στη διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό, η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε τα self-tests «εργαλεία για την προστασία των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι μόνο», υπερασπιζόμενη το μέτρο, το οποίο, όπως τόνισε, «εφαρμόστηκε αποτελεσματικά στα Λύκεια»