Skip to main content

Κέρδισε το στοίχημα και έμεινε ανοιχτή στη Μήδεια η Εγνατία Οδός (video)

Οι εργαζόμενοι κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες και κράτησαν ανοιχτό τον αυτοκινητόδρομο των 1.000 χιλιομέτρων σε όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας

Με επιτυχία πέρασε τον κάβο της «Μήδειας» η Εγνατία Οδός, καθώς ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της χώρας δεν έκλεισε ούτε για ελάχιστο παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Οι εργαζόμενοι, με 200 αποχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες στην πρώτη γραμμή, κατέβαλαν νυχθημερόν μεγάλες προσπάθειες, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, και κατάφεραν κόντρα στη συνεχή και ισχυρή χιονόπτωση αλλά και τους δυνατούς ανέμους να κρατήσουν ανοιχτό τον αυτοκινητόδρομο στο σύνολό του, από την Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους του Έβρου, ενώ κανονικά λειτούργησαν και όλοι οι σταθμοί διοδίων.

Και πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι τα 1.000 χιλιόμετρα της Εγνατία Οδού αντιστοιχούν στα μισά χιλιόμετρα του συνόλου των αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Να σημειωθεί επίσης ότι μετά την ανακοίνωση της Τροχαίας για απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών 3,5 τόνων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και ειδική επιχείρηση ασφαλούς διέλευση φορτηγών με ευπαθή προϊόντα από τα Γιάννινα στη Θεσσαλονίκη.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους στην Εγνατία Οδό, το προσωπικό των συνεργαζόμενων εταιρειών (ανάδοχοι) και τους κατά τόπους αστυνομικούς και υπηρεσίες της τροχαίας για τη μεγάλη όσο και επιτυχημένη προσπάθεια να διατηρήσουν τον αυτοκινητόδρομο ανοιχτό. Το θετικό αποτέλεσμα, κάτω από αυτές τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, οφείλεται σε αυτούς αλλά και στην καλή συνεργασία της Εγνατίας Οδού τόσο με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και με το υπουργείο Υποδομών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατία Όδός ΑΕ Κωνσταντίνος Κουτσούκος.