Skip to main content

Το πρώτο θετικό δείγμα της κυβέρνησης και οι ψίθυροι δυσαρέσκειας

Όποιος έχει αυτιά, μπορεί να ακούσει ωστόσο και τους πρώτους συμπολιτευτικούς «ψιθύρους» δυσαρέσκειας στους διαδρόμους της Βουλής

Κερδισμένη βγήκε η κυβέρνηση από την πρώτη φάση της διακυβέρνησης της, καθώς τα δείγματα που δείχνει μέχρι τώρα είναι κάτι παραπάνω από θετικά. Αρχής γενομένης από την διαδικασία των προγραμματικών της δηλώσεων στη Βουλή, αλλά και το χθεσινό μπρα ντε φερ στη Βουλή για το νομοσχέδιο της επανασύστασης του κράτους.

Κοινή είναι η αίσθηση ότι:

Α) έχει συγκεκριμένο σχέδιο διακυβέρνησης, το οποίο και φροντίζει η κυβέρνηση να αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται

Β) το οποίο σχέδιο μάλιστα φαίνεται ότι είχε προετοιμάσει αναλυτικά, από την περίοδο που η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι μέσα λίγα εικοσιτετράωρα από την ανάγνωση των προγραμματικών της δηλώσεων στη βουλή πήγαν σχεδόν ταυτόχρονα τρία νομοσχέδια προς ψήφιση, τα οποία, όπως αποδείχτηκε στην πορεία, είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Ηταν δουλεμένα. Και κάπως έτσι, όσοι γνωρίζουν, ισχυρίζονται ότι το στοίχημα της νέας κυβέρνησης, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, έχει κερδηθεί. Το θέμα είναι τι θα γίνει αργότερα.

Κι αυτό γιατί όποιος έχει αυτιά, μπορεί να ακούσει και τους πρώτους συμπολιτευτικούς ψιθύρους δυσαρέσκειας στους διαδρόμους της Βουλής για τη νέα κυβέρνηση. Από ποιους; Κυρίως από παλιούς βουλευτές της ΝΔ, που έμειναν εκτός κυβέρνησης, κυρίως λόγω των τεχνοκρατών υφυπουργών, που προτιμήθηκαν. Το σίγουρο είναι ότι για ένα διάστημα, αυτοί οι ψίθυροι θα μείνουν ψίθυροι. Όπως όμως μας είπε παλιός κοινοβουλευτικός, «στην πρώτη στραβή, θα γίνουν ...φωνές». Ενας από τους δυσαρεστημένους, είπε προχθές στην Voria.gr την καλύτερη ατάκα: «Έχουμε κυβέρνηση 158 βουλευτών, που έχει τη συμπεριφορά κυβέρνησης 180 βουλευτών!».