Skip to main content

Κερδοφορίας στο εννεάμηνο κατέγραψε ο Όμιλος Τιτάν

Τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους ανήλθαν σε 36,2 εκ., σε σύγκριση με κέρδη 30,5 εκ. ευρώ

Αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας κατέγραψε το εννεάμηνο του 2015 ο Όμιλος Τιτάν, κυρίως λόγω της ανάκαμψης της κατασκευαστικής αγοράς στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 1.029,5 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 18,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 12,6% και ανήλθαν σε 165,2 εκ ευρώ. Τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους ανήλθαν σε 36,2 εκ., σε σύγκριση με κέρδη 30,5 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το τρίτο τρίμηνο του έτους, η βελτίωση των αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ αντιστάθμισε τις απώλειες στις τρεις άλλες γεωγραφικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 17,1%, και ανήλθε σε 356,7 εκ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 3,8% φθάνοντας τα 59,9 εκ. Τα καθαρά κέρδη μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους επηρεάστηκαν αρνητικά από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις και διαμορφώθηκαν στα 12,0 εκ., έναντι 27,6 εκ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2014, που περιελάμβαναν 21 εκ. κέρδη από συναλλαγματικές διαφορές.

Σημειώνεται ότι συνολικά τα αποτελέσματα του εννεαμήνου έχουν ενισχυθεί από την ενδυνάμωση του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Όπως αναφέρει ο Όμιλος Τιτάν, στην Ελλάδα από τον Ιούλιο κι έπειτα η αβεβαιότητα και η οξεία έλλειψη ρευστότητας οδήγησαν σε περαιτέρω δραστική συρρίκνωση του κλάδου κατασκευών, από τα ήδη ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα του πρόσφατου παρελθόντος. Τα δημόσια έργα υπολειτούργησαν και η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα βρέθηκε στο ναδίρ. Είναι χαρακτηριστικό, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat εκτιμάται ότι οι επενδύσεις σε κατοικίες έχουν περιοριστεί από το 10,8% του ΑΕΠ το 2007 σε 1% το 2014.