Skip to main content

Κέρκυρα: Διασώθηκαν τουρίστες που χάθηκαν σε απόκρημνα μονοπάτια

Το ζευγάρι των Γερμανών τουριστών, που είναι γύρω στα 60, μεταφέρεται αυτή την ώρα προληπτικά στο Γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας.

Αίσιο τέλος είχε ο εντοπισμός και η διάσωση δύο Γερμανών τουριστών, που χάθηκαν σε απόκρημνα μονοπάτια δύσβατης περιοχής, μεταξύ Σφακερών και Νυμφών.

Οι τουρίστες φέρεται να πάρκαραν το αυτοκίνητό τους στην περιοχή, νωρίς το μεσημέρι και να ακολούθησαν μονοπάτια που τους οδήγησαν σε αδιέξοδο. Όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν, κάλεσαν τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού τους.

«Για τον εντοπισμό και τη διάσωση των Γερμανών τουριστών, συνέδραμαν οκτώ άνδρες με τρία αυτοκίνητα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, που ακολούθησαν τρείς διαφορετικές διαδρομές, προκειμένου να εντοπίσουν έγκυρα τους τουρίστες» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κέρκυρας, Νίκος Κολοβός.

Το ζευγάρι των Γερμανών τουριστών, που είναι γύρω στα 60, μεταφέρεται αυτή την ώρα προληπτικά στο Γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας, ενώ σύμφωνα με τον κ. Κολοβό, φέρεται να είναι και οι δύο καλά στην υγεία τους.