Skip to main content

Κέρκυρα: Πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, διακοπές ρεύματος-νερού

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, αλλά και απεγκλωβισμό δρόμων από δέντρα-κλαδιά.

Σε ποταμούς έχει μετατρέψει το οδικό δίκτυο σε πολλές περιοχές της Κέρκυρας η έντονη κακοκαιρία, που ονομάστηκε «Βικτώρια» και πλήττει το νησί από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, αλλά και απεγκλωβισμό δρόμων από δέντρα και κλαδιά, ενώ πολλές είναι οι διακοπές ρεύματος και υδροδότησης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην παραλιακή της Γαρίτσας έχει διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς τα κύματα της θάλασσας κατάφεραν να «πνίξουν» τον δρόμο.

Σε πολλά σημεία του νησιού έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, ενώ υποχώρησε τοιχίο στην παλιά εβραϊκή συνοικία.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που φθάνουν μέχρι και τα εννέα μποφόρ έχουν κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκίμμης και της Ηγουμενίτσας.

Υπό άκρως αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 41χρονου άνδρα, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν χθες, ωστόσο φέρεται να εντοπίστηκε μέσα σε απόκρημνη χαράδρα στην περιοχή της Άνω Κορακιάνας, στη Μέση Κέρκυρα.