Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
x

ΚΑΙΡΟΣ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκκληση στους κατοίκους στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου λόγω της κακοκαιρίας κάνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας

Με έκτακτη ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάνει έκκληση στους πολίτες των νησιών του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, λόγω της κακοκαιρίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες που κατοικούν στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, έτσι ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αποφύγουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Όπως αναφέρεται, χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) σχετικά με Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, απευθύνει έκκληση στους κατοίκους των νησιών Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί έως και αύριο 27-1-2021 μεσημβρινές ώρες και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ