Skip to main content

ΚΕΘΕΑ: Το πόρισμα βγήκε τον Ιούλιο μετά από ένα χρόνο δουλειάς

Τι είπε ο υποδιευθυντής του ΚΕΘΕΑ, αρμόδιος για Β. Ελλάδα, για το πόρισμα - βόμβα με το παρακύκλωμα στη Θεραπευτική Κοινότητα των φυλακών στα Διαβατά

«Εγώ το πόρισμα το διαβάζω τώρα» υποστήριξε ο Φαίδων Καλοτεράκης, Υποδιευθυντής του ΚΕΘΕΑ, αρμόδιος για τη Βόρεια Ελλάδα, αναφερόμενος στο αποκαλυπτικό πόρισμα που δημοσιοποίησε ο Β. Κικίλιας για τη λειτουργία παρακυκλώματος στο Πρόγραμμα Προμηθέας του ΚΕΘΕΑ που λειτουργούσε στις φυλακές Διαβατών.

«Εγώ το πόρισμα το διαβάζω τώρα, δεν το ήξερα, δεν το είχα διαβάσει. Το είχε ο διευθυντής και δεν ξέρω ποιος άλλος. To πόρισμα παραδόθηκε στο Υπουργείο Υγείας προχθές. Αξίζει να σημειωθεί ότι προκλήθηκε από εμάς τους ίδιους, βγήκε τον Ιούλιο μετά από ένα χρόνο εξονυχιστικής δουλειάς. Υπήρχαν κάποιες υπόνοιες που αφορούσαν δύο συναδέλφους -ο ένας έχει πεθάνει και ο άλλος έχει παραιτηθεί, δεν είναι πλέον στο ΚΕΘΕΑ- ότι έκαναν αυτά τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98.

Στην παρατήρηση ότι καθυστέρησε η παράδοσή του στο υπουργείο, ο κ. Καλοτεράκης επικαλέστηκε τον φόρτο εργασίας για τη διοργάνωση συνεδρίου που μεσολάβησε και την αναστάτωση από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι τέτοιες αποκαλύψεις πλήττουν την «καρδιά» του σκοπού ύπαρξης του ΚΕΘΕΑ, ο κ. Καλοτεράκης συμφώνησε ότι «πρώτοι οι άνθρωποι του ΚΕΘΕΑ πρέπει να ενδιαφέρονται για να διερευνηθούν πλήρως αυτές οι υπόνοιες και οι καταγγελίες ώστε το ΚΕΘΕΑ να συνεχίσει απερίσπαστο και αψεγάδιαστο το έργο του».

Ωστόσο, πρόσθεσε πως «αυτό που ζητάμε είναι να μη δημιουργούνται εντυπώσεις με την κακή έννοια πριν εξακριβωθεί τι είναι αληθές και τι όχι σε αυτή την υπόθεση».

Κατέληξε, δε, σημειώνοντας πως το ΚΕΘΕΑ έχει προσφύγει στο ΣτΕ για ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΠΝΠ του Υπουργείου Υγείας και αναλόγως του αποτελέσματος θα αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειές του.