Skip to main content

Και άλλοι εκτός λίστας εμβολιασμοί αυτοδιοικητικών στελεχών

Κάποιοι επιτήδειοι σπεύδουν να παρακάμψουν τη σειρά και κάποιοι άλλοι, βρήκαν ευκαιρία για να κάνουν μικρορουσφέτια να πουλήσουν εκδούλευση.

Οι εκτός λίστας εμβολιασμοί δίνουν και παίρνουν, απ' ότι φαίνεται. Είναι τόσοι που θα χρειάζονταν πέντε και δέκα Αρχές Διαφάνειας για να προλαβαίνουν να τις διερευνούν.

Εκμεταλλευόμενοι την ιδιαιτερότητα που παρουσιάζουν ορισμένοι τύποι εμβολίων, τα οποία άπαξ και αποψυχθούν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν, κάποιοι επιτήδειοι σπεύδουν να παρακάμψουν τη σειρά και κάποιοι άλλοι, βρήκαν ευκαιρία για να κάνουν μικρορουσφέτια, να πουλήσουν εκδούλευση.

Τέτοιες φάμπρικες στήθηκαν πολλές, όπως πληροφορούμαι, στην Αθήνα, το διήμερο της μεγάλης χιονόπτωσης όταν πολλά προγραμματισμένα ραντεβού εμβολιασμού μετατέθηκαν εκ των πραγμάτων. Μία εξ αυτών, βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Αφορά δεκάδες, εκτός λίστας εμβολιασμούς οι οποίοι έγιναν στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Μάλιστα στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο υπήρχε και εφεδρική λίστα, αλλά ουδείς γνωρίζει εάν και σε ποιο βαθμό ενεργοποιήθηκε.

Εκείνο, όμως, που είναι βέβαιο είναι ότι εμβολιάστηκαν εκτός λίστας (και εκτός εφεδρικής εννοείται), ο αναπληρωτής δήμαρχος Καλλιθέας, δύο αντιδήμαρχοι, καμιά δεκαριά δημοτικοί σύμβουλοι της “γαλάζιας” πλειοψηφίας και πολλά στελέχη της παράταξης του δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου, ακόμη και μη αιρετοί. Μαθαίνω, επίσης, ότι εμβολιάστηκε εκτός λίστας και ένας δήμαρχος διπλανής περιοχής, ο οποίος έχει δημοτικό σύμβουλο του οποίου η σύζυγος είναι στέλεχος στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο. Μιλάμε δηλαδή για κανονική φάμπρικα.

Μου λένε ότι την ημέρα εκείνη, στο συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο, αναβλήθηκαν περί τα 150 ραντεβού. Πέραν του ότι υπήρχε, όπως προείπα, εφεδρική λίστα, στην ουρά για να εμβολιαστούν περιμένουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στους δήμους, άρα και σε αυτόν της Καλλιθέας, οι οποίοι απασχολούνται σε κοινωνικές υπηρεσίες αιχμής όπως το “Βοήθεια στο Σπίτι”, η Καθαριότητα, η δημοτική αστυνομία, οι παιδικοί σταθμοί κ.ά. Αυτή, άλλωστε, είναι η σαφής οδηγία και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας της οποίας ο “γαλάζιος” Κάρναβος είναι β' αντιπρόεδρος, τρομάρα του.

Το θέμα διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές. Επιπλέον θα τεθεί και στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας με πρωτοβουλία της μείζονος αντιπολίτευσης υπό τον πρώην δήμαρχο Κώστα Ασκούνη. Μαθαίνω επίσης, ότι για το θέμα αυτό, όπως και για τους εκτός λίστας εμβολιασμούς της Θεσσαλονίκης θα κατατεθεί σήμερα επίκαιρη ερώτηση από τον Βασίλη Κεγκέρογλου του ΚΙΝΑΛ προς τον υπουργό Υγείας.