Skip to main content

ΚΥΑ για εστίαση: Στοπ και στα παιδιά 12 ετών και άνω που δεν έχουν εμβολιαστεί

Η ΚΥΑ αναφέρει πως τα παιδιά άνω των 12 ετών, τα οποία επίσης πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένα, αν θέλουν να ακολουθήσουν τους γονείς τους.

Μια «έκπληξη» έκρυβε η σελίδα 35 της ΚΥΑ, που καθορίζει τους κανόνες σύμφωνα με τους οποίους θα λειτουργούν οι κλειστοί χώροι εστίασης. Όπως ήταν γνωστό, τα  καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  θα αποτελούν αμιγείς χώρους μόνο για πλήρως εμβολιασμένους.

Διαβάστε σχετικά Το ΦΕΚ για τα μέτρα - Όλα όσα αλλάζουν από αύριο για εμβολιασμένους και μη

Αυτό που δεν ήταν γνωστό αφορά τα παιδιά άνω των 12 ετών, τα οποία επίσης πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένα, αν θέλουν να ακολουθήσουν τους γονείς τους σε κάποια έξοδο για φαγητό.



Παράλληλα για τις ηλικίες  από 5 έως 11 ετών θα μπορούν να μπουν στους κλειστούς χώρους εστίασης με self test που έχουν διαπράξει το τελευταίο 24ωρο.

Σημειώνται πως σύμφωνα με τον υφυπουργό  Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά, μέχρι της περασμένη Πέμπτη είχαν εμβολιαστεί 48.000 παιδιά ηλικίας 12-14 ετών, 88.000 παιδιά ηλικίας 15-17 ετών και 405.000 ηλικίας 18-24 ετών διαμορφώνοντας τα ποσοστά εμβολιασμού στο 13%, 25% και 50% αντίστοιχα»,

Επίσης, είναι πολλοί οι γονείς που είναι ιδιαίτερα σκεπτικοί για το κατα πόσο πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.