Skip to main content

Κιάου: Να έχουμε σχολεία με περισσότερο γελαστά παιδιά

Η υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων παρευρέθη στον αγιασμό του 12ου Γενικού Λυκείου Αθηνών και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές

Την πεποίθηση ότι «η γνώση είναι ο καλύτερος φίλος» εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου, η οποία παρευρέθη στον αγιασμό του 12ου Γενικού Λυκείου Αθηνών.

H υπουργός, απευθυνόμενη στους μαθητές, επεσήμανε: «Το σχολείο σημαίνει δυσκολίες, σημαίνει προσπάθεια, αλλά η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες και είναι καλό να μάθεις να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες χωρίς να σε πτοούν και να συνεχίζεις παραπέρα».

Η κ. Κιάου ευχήθηκε στους μαθητές να έχουν καλή σχολική χρονιά. «Να έχουμε σχολεία με περισσότερο γελαστά και χαρούμενα πρόσωπα» πρόσθεσε.

Μετά το τέλος του αγιασμού, η υπουργός μίλησε με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του.

Το 12ο Ενιαίο Λύκειο Αθηνών σημειώνει σταθερά, υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά είναι και το μοναδικό πανελλαδικά σχολείο που έχει τμήμα ένταξης για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ειδικής αγωγής), το οποίο λειτουργεί τα τελευταία επτά χρόνια.