Skip to main content

Κηδεία Φλόιντ: Συντετριμμένη η οικογένειά του- Το μήνυμα του Μπάιντεν

Στα λευκά ντυμένη η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ στην κηδεία του στο Χιούστον - Το μήνυμα του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές.

Συντετριμμένη ήταν η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ, κατά τη διάρκεια της κηδείας του σήμερα στην εκκλησία Fountain of Praise του Χιούστον στο Τέξας.

Σε αντίθεση με τους παρευρισκομένους, η πολυμελής οικογένεια του Αφροαμερικανού που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, έχοντας το γόνατο ενός λευκού αστυνομικού της Μινεάπολις για πάνω από 8 λεπτά στον λαιμό του, έφτασε στην εκκλησία ντυμένη στα λευκά.

Από εκείνους που αποχαιρέτισαν τον Τζορτζ Φλόιντ από το μικρόφωνο ήταν η Λατόνια Φλόιντ και ο Ρόντεϊ Φλόιντ, αδέρφια του θύματος. Κατά τη διάρκεια της τελετής, αρκετές φορές, οι συγγενείς του ξέσπασαν σε λυγμούς.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του 46χρονου Αφροαμερικανού. Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία, η σορός του θα μεταφερθεί στη γειτονική πόλη Πέρλαντ για την ταφή, δίπλα στο μνήμα της μητέρας του.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Δημοκρατικός βουλευτής του Τέξας Αλ Γκριν, ο οποίος απευθύνθηκε στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ. «Όλο αυτό δεν είναι απλά μια μεμονωμένη στιγμή των καιρών μας, είναι ένα κίνημα που επηρεάζει την εποχή μας», υπογράμμισε.

Τζο Μπάιντεν: «Η ώρα της φυλετικής δικαιοσύνης» έχει έρθει

«Η ώρα της φυλετικής δικαιοσύνης» έχει έρθει στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Δημοκρατικός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας του Τζορτζ Φλόιντ.

«Δεν μπορούμε πλέον να γυρίζουμε την πλάτη στον ρατσισμό που πληγώνει την ψυχή μας», πρόσθεσε ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα αποτίοντας φόρο τιμής στον 46χρονο Αφροαμερικανό.

Πηγή φωτογραφίας: AP Photos