Skip to main content

KIDOT Expert Talks: Συζητάμε για τις κρίσεις πανικού

Σε κάθε Facebook Live συνάντηση, η συντακτική ομάδα του KIDOT συζητά και αναλύει ένα θέμα που απασχολεί τη σύγχρονη οικογένεια.

Το KIDOT παρουσιάζει τα «Expert Talks», μία σειρά από Facebook Live Videos με καταξιωμένους ανθρώπους που θεωρούνται experts στον τομέα τους. Σε κάθε Live συνάντηση, η συντακτική ομάδα του KIDOT συζητά και αναλύει ένα θέμα που απασχολεί τη σύγχρονη οικογένεια.

Κρίσεις πανικού

7 στους 10 ανθρώπους έχουν πάθει έστω και μία φορά στη ζωή τους μία κρίση πανικού η οποία δεν επαναλήφθηκε ποτέ. Ένα ποσοστό της τάξης του 4% του πληθυσμού υπολογίζεται ότι πάσχει από διαταραχή πανικού (δηλαδή από επαναλαμβανόμενα επεισόδια κρίσεων τα οποία συνοδεύονται και από φόβο και άγχος).

Είναι επίσης αξιοσημείωτο, ότι μία από τις συχνές αναζητήσεις στη Google για το 2020 ήταν η ερώτηση “έχω συμπτώματα COVID ή παθαίνω κρίση πανικού”, ενδεικτική της κατάστασης που βιώσαμε όλοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Ψυχολόγος MSc και Ψυχοθεραπεύτρια Νιόβη Βέλλιου μιλά για τα συμπτώματα μίας κρίσης πανικού, ενώ απαντά για το αν μία κρίση πανικού επηρεάζει τη σωματική μας υγεία. Επιπλέον, μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε και πότε πρέπει ν’ απευθυνθούμε σε γιατρό.

Διαβάστε περισσότερα στη Vwoman.gr