Skip to main content

Η συμμορία που σκότωσε τον Σταματιάδη έκανε 69 διαρρήξεις σε 12 νομούς

Η συμμορία των Αλβανών που δολοφόνησε τον επιχειρηματία στην Κηφισιά χρησιμοποιώντας κλεμμμένα ΙΧ λυμαίνονταν την ελληνική επαρχία.

Μια καλά οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών που σάρωνε κυριολεκτικά ολόκληρη την επικράτεια προς άγρα θυμάτων ήταν η συμμορία των Αλβανών που είχε δολοφονήσει τον επιχειρηματία τον Αλέξανδρο Σταματιάδη μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά  στις 2 Απριλίου του 2018.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης κατάφεραν, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα, να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία μελών της εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατταν συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις οικιών, σε συνολικά 12 νομούς της Ελλάδας. Χρησιμοποιώντας κλεμμένα ΙΧ λυμαίνονταν την ελληνική επαρχία καταφέρνοντας να συγκεντρώσουν λεία 328.700 ευρώ, πραγματοποιώντας 69 κλοπές σε Φθιώτιδα, Λακωνία, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Βοιωτία, Καρδίτσα, Λάρισα και Φωκίδα με τον χρονικό ορίζοντα των διαρρήξεων να τοποθετείται απο τον Νοέμβριο του 2017 έως τον περσινό Απρίλιο.

Η σπείρα των αδίστακτων όπως αποδείχθηκε απο την υπόθεση της Κηφησιάς κακοποιών, είχε ως ορμητήριο διαμερίσματα στα Πατήσια και την Αργυρούπολη στην Αττική και από εκεί ερευνούσαν την ύπαρξη σπιτιών σε όλη την επικράτεια που οι ένοικοι τους μπορεί να έλειπαν ώστε να προχωρήσουν σε διάρρηξη.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Σημειώνεται ότι οι τρεις από αυτούς κρατούνται σε καταστήματα κράτησης της Ελλάδας και ένας από αυτούς σε κατάστημα κράτησης του Βελγίου για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Σταματιάδη. Επίσης ο πέμπτος κρατείται σε κατάστημα κράτησης της χώρας για το αδίκημα της ληστείας.

Το κουβάρι της ταυτοποίησης άρχισε με ξετυλίγεται από τον Ιανουάριο του 2018, όταν δύο μέλη της σπείρας διέρρηξαν πολυτελές σπίτι στην Παλλήνη Αττικής με τη λεία που αποτελούνταν απο κοσμήματα και αλλα αντικείμενα να ξεπερνά τα 100.00 ευρώ.

Στη συνέχεια αφού έκλεψαν και το όχημα που ήταν σταθμευμένο στο σπίτι μετέβησαν στην Πιερία όπου σε διάφορους χωριά έκαναν συνολικά έξι διαρρήξεις αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.

Στην πλούσια δράση τους εντάσσεται και η κλοπή ενός υπηρεσιακού όπλου απο σπίτι αστυνομικού, ενώ έκλεψαν άλλα δυο οχήματα τα οποία και χρησιμοποίησαν σε διαρρήξεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών για την πλήρη αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας, ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία από δύο αλλοδαπούς για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς και ενός ακόμη αλλοδαπού για παροχή συνδρομής σε εγκληματική οργάνωση.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικων Κατερίνης.