Skip to main content

Κικίλιας: Αυτογκόλ του Τσίπρα να πάρει πάνω του την ιστορία Πολάκη

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη ντροπή» τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Για «μεγάλο αυτογκόλ» του Αλ. Τσίπρα έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας σχολιάζοντας την επιλογή του Πρωθυπουργού να «πάρει πάνω του την ιστορία Πολάκη».

«Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η αναλγησία και η σκληρή ταύτιση με αυτούς οι οποίοι θέλουν να υβρίζουν ΑΜΕΑ, είναι υπέρτερη στην πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ από ό,τι η ανθρωπιά και μια συγγνώμη. Έρχεται όμως η ώρα των εκλογών και η ελληνική κοινωνία θα τον κρίνει», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη ντροπή» τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «υπήρξαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προεξάρχοντος του κ. Φίλη, που τις καταδίκασαν». «Μας προσβάλλει όλους, δεν έχει να κάνει με το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Είναι ένα θέμα που προσβάλλει τον πολιτισμό και την κοινωνία μας. Έχει να κάνει με έναν συνάνθρωπό μας που έχει ειδικές ανάγκες και αποτελεί πρότυπο με τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται, πέρα και πάνω από τις δυνάμεις του. Και αντί να επικροτήσουμε όλοι αυτή την προσπάθεια, βγήκε ο κ. Πολάκης να τον υβρίσει και δεν είχε καν την παλικαριά και το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη. Και έσπευσε να τον καλύψει με ανοίκειο τρόπο ο κ. Τσίπρας, βάζοντας όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του κ. Πολάκη, λέγοντας ουσιαστικά ότι είναι όλοι ίδιοι. Δεν δέχομαι ότι όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδια», σημείωσε.

Αναφερόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κυρίτση, που δήλωσε ότι «ο Πολάκης έχει δίκιο», ο βουλευτής της Ν.Δ. αναρωτήθηκε αν ο κ. Κυρίτσης «συμφωνεί με τον κ. Φίλη, τον κ. Μπαλάφα, τον κ. Κούλογλου και τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδοκιμάζει τις δηλώσεις Πολάκη». «Με τις δηλώσεις του κ. Κυρίτση που έρχονται μετά από αυτές του κ. Πολάκη, μπορεί να καταλάβει όλη η ελληνική κοινωνία τι πολιτικοί κάφροι είναι και πώς αντιλαμβάνονται τα ΑΜΕΑ και τους ανθρώπους που έχουν ειδικές ανάγκες. Ο κ. Κυρίτσης θεωρεί πρέπον και σωστό να υβρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τον κ. Κυμπουρόπουλο και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό», παρατήρησε.