Skip to main content

Κικίλιας: Στα 43 έτη πλέον ο μέσος όρος των κρουσμάτων - 100.000 εμβόλια σήμερα

Ο υπουργός τόνισε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να προσέχουμε σε εσωτερικούς χώρους, καθώς υπάρχει αναλογία εμβολιασμένων -μη εμβολιασμένων.

Έκκληση στους Έλληνες πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν έκανε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, αλλά και την εξέλιξη των εμβλιασμών κατά της Covid-19.

Ο υπουργός Υγείας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι πια η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι τα 43 έτη.

Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για «μάχιμες ηλικίες», ενώ σημείωσε ότι υπάρχει άνοδος νοσούντων στις ηλικιακές ομάδες 45-54 και 35-44.

Σύμφωνα με τον υπουργό πρόκειται για ηλικίες που κινούνται ιδιαίτερα και δουλεύουν, ενώ σύστησε να υπάρξει η δέουσα προσοχή στα κομμάτια ελευθερίας που δίνονται και να τηρούνται να μέτρα προστασίας.

Μάλιστα τόνισε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να προσέχουμε σε εσωτερικούς χώρους, καθώς υπάρχει αναλογία εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων.

Ακόμα είπε πως από τους 50 εμβολιασμούς υγειονομικών την ημέρα τον Ιανουάριο, φτάσαμε στους 100.000 εμβολιασμένους την ημέρα, αριθμό-ρεκόρ, ενώ επισήμανε το γεγονός ότι πλέον έχουμε 1.000.000 εμβολιασμένους με δύο δόσεις.