Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021
x

«ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»: Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ COVID FREE ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

Με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson οι εμβολιασμοί σε 19 νησιά - Ολοκληρώθηκε η διαδικασία σε μικρά νησιά. Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας

Στους εμβολιασμούς, στους επαγγελματές της Υγείας αλλά και στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» αναφέρθηκε κατά την καθιερωμένη ενήμερωση της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός ξεκίνησε λέγοντας ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή. «Τιμάμε αυτούς που δίνουν τον αγώνα για τη ζωή. Έχουν συντελέσει να πετύχουν κάτι αξιοθαύμαστο. Να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ. Τους ευχαριστούμε και τους τιμούμε».

Στη συνέχεια τόνισε ότι από μετά από πρωτοβουλία του, αύριο, προχωρά η άρση αναστολής των κανονικών αδειών των εργαζομένων του ΕΣΥ. «Με ευθύνη των μονάδων υγείας θα διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των μονάδων», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι στο τέλος της ημέρας αναμένεται να φτάσουμε τους 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθούν περίπου 106.000 εμβολιασμοί. Το ποσοστό εμφάνισης των πολιτών στα ραντεβού αγγίζει το 97%. Τα 2,6 εκατ. με μία δόση και πάνω από 1,3 εκατ. έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 13%, υπογράμμισε.

Για την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» ανέφερε ότι «προχωράμε με τον καθολικό εμβολιασμό των νησιωτών, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλείς και να ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν. Το πρόγραμμα αφορά τον καθολικό εμβολιασμό για όλους των άνω 18, με το μονοδοσικό Johnson & Johnson».

«Θεωρούμε και είναι τα νησιά μας στρατηγικό πλεονέκτημα και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας που ζουν εκεί» είπε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

Τα νησιά που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» είναι τα εξής:

Ρόδος, Κέρκυρα, Λέσβος, Χίος, Ζάκυνθος, Σαλαμίνα, Κεφαλονιά, Κως, Σάμος, Λευκάδα, Σύρος, Νάξος, Σαντορίνη, Λήμνος, Κάλυμνος, Θάσος, Μύκονος, Πάρος και Αίγινα.

Όπως τόνισε, έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε 33 νησιά της Ελλάδας και κυρίως σε εκείνα με πληθυσμό μικρότερο των 1.000 κατοίκων, ενώ προχωρούν γοργά οι εμβολιασμοί σε όλους τους νησιωτικούς προορισμούς. «Νομίζω ότι αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε και να πιστεύουμε ότι κάθε μέρα που περνάει ενισχύεται το τείχος ανοσίας στη χώρα» είπε ο υπουργός Υγείας.

«Η Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» θα ενισχυθεί και από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Αναγέννηση και Πρόοδος» - αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος – το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τη «Σύμπλευση». Επίσης προβλέπεται η ένταξη εμβολιαστικών κέντρων ιδιωτικών μονάδων», συνέχισε ο υπουργός.

Έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά (Φούρνοι, Μεγανήσι, Νίσυρος, Κίμωλος, Τήλος, Οινούσσες, Λειψοί, Χάλκη, Αμμουλιανή, Οθωνοί, Κάλαμος, Ερεικούσσα, Καστελόριζο, Ψαρά, Μαθράκι, Θηρασιά, Ανάφη, Σίκινος, Άγιος Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Γαύδος, Θύμαινα, Τέλενδος, Τριζόνια, Καστός, Ψέριμος, Παλαιό Τρίκερι, Αντικύθηρα, Αρκιοί, Γυαλί, Αντίπαξοι, Μαράθι).

Επίσης, σε άλλα 36 νησιά με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων, ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός μέχρι τα τέλη Μαΐου

Τα νησιά αυτά είναι: Φολέγανδρος, Δονούσα, Ελαφόνησος, Άνω Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Πάτμος, Ιθάκη, Σύμη, Σκύρος, Σαμοθράκη, Αλόννησος, Περιστέρα, Σίφνος, Κέα, Παξοί, Ίος, Ύδρα, Αμοργός, Κύθνος, Σέριφος, Αστυπάλαια, Αντίπαρος, Αγκίστρι, Κάσος, Πόρος, Σπέτσες, Κύθηρα, Άνδρος, Τήνος, Ικαρία, Λέρος, Κάρπαθος, Σκιάθος, Σκόπελος, Μήλος».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ