Skip to main content

Κικίλιας: Ας τελειώνει το παραμύθι με τις φωτογραφίες Τσίπρα

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ σχετικά με το θέμα της παρενόχλησης του ελικοπτέρου.

Επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με το θέμα της παρενόχλησης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι, έκανε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας το Μέγαρο Μαξίμου ότι έβαλε επικοινωνιακή "γιρλάντα" στο θέμα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ανέφερε: "Όταν ο κ. Τσίπρας βγάζει φωτογραφίες με το κινητό του, να μας εξηγήσει πού βγάζει φωτογραφίες. Γιατί επρόκειτο για δύο εκπαιδευτικά F-4 μη οπλισμένα, σύμφωνα με ανώτατες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που πετούσαν στα 5 μίλια. Στα 5 μίλια δεν βλέπει κανείς, να τελειώνει το παραμύθι. Είναι ντροπή να γίνεται σε ένα τέτοιο θέμα επικοινωνιακή εκμετάλλευση. Ρωτήστε όποιον έμπειρο πιλότο θέλετε να σας πει ότι στα πέντε μίλια δεν μπορεί να δει κανείς ούτε στίγμα, όχι να μιλάμε και για αερομαχία".

"Από άκρη ως άκρη της Ελλάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολιτικά στη γωνία με τις παρελάσεις και το "Μακεδονία ξακουστή", ο κόσμος αντέδρασε υπερήφανα κατά της εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών. Και επειδή δεν το αντέχει αυτό η κυβέρνηση, η απάντηση που έδωσε είναι οι φωτογραφίες του κ. Τσίπρα στα 8 χιλιόμετρα!", πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, συμπληρώνοντας ότι "η Ελλάδα έκανε διάβημα και φυσικά το στηρίζουμε. Για την όποια παραβίαση γίνεται στο FIR μας, είτε από οπλισμένα είτε από μη οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη, αλλά και για οποιαδήποτε κίνηση τουρκικής προκλητικότητας, η Νέα Δημοκρατία στηρίζει πάντα την ελληνική κυβέρνηση".

Ο βουλευτής της Α' Αθήνας εξέφρασε ακόμη την ανησυχία του για την "κυβερνητική πανσπερμία δηλώσεων που οδηγεί στη ρητορική συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων", όπως είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: "Από τον κ. Τσιρώνη ότι το σύμπλεγμα του Καστελόριζου δεν συνδέεται με την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα, τον κ. Κατρούγκαλο ότι δικαιούται και η Τουρκία να έχει διεκδικήσεις στα ενεργειακά, μιας και έχει υφαλοκρηπίδα ή ακτογραμμή στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά και τον κ. Τσίπρα να συζητά επί 2,5 ώρες μυστικής διπλωματίας με τον κ. Ερντογάν, χωρίς να λέει αν συζήτησαν για τα ενεργειακά. Η ανησυχία μας είναι έντονη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έδειξε το δρόμο, δηλώνοντας ότι με τον ίδιο τρόπο που "έλυσε" το Σκοπιανό, θα λυθούν και τα άλλα θέματα. Βγαίνει λοιπόν σήμερα ο κ. Ζάεφ και λέει ότι υποχώρησε από το "Μακεδονία του Ίλιντεν" και δέχτηκε το "Βόρεια Μακεδονία" όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχτηκε τη "μακεδονική ταυτότητα". Ποια πιο τρανή απόδειξη και, δυστυχώς, δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις ανταλλαγές που έγιναν και την εθνική ζημιά που προκλήθηκε"

Ερωτηθείς, τέλος, για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ σημείωσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε πως είναι ταξικός πρωθυπουργός, ο "Ρομπέν των φτωχών", ο υπερασπιστής των αδικημένων, αυτός που θα φέρει σεισάχθεια, που θα τα πάρει από τους πλούσιους και θα τα δώσει στους φτωχούς, που ψηφίστηκε το 2015 για να πατάξει τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Σήμερα συνδιαλέγεται, συναγελάζεται και βάζει στα ψηφοδέλτιά του αυτούς τους ανθρώπους και κρίνεται από τον ελληνικό λαό».