Skip to main content

Κικίλιας για αντικαπνιστικό: Από τις 20 Νοεμβρίου τσουχτερά πρόστιμα

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι από τις 20 Νοεμβρίου δεν θα υπάρχουν παραινέσεις προς τους πολίτες καθώς θα τεθούν σε εφαρμογή «τσουχτερά» πρόστιμα

Μήνυμα ότι ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί σε όλα τα μαγαζιά της χώρας έστειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 τόνισε ότι από τις 20 Νοεμβρίου δεν θα υπάρχουν άλλες παραινέσεις προς του πολίτες καθώς θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή «τσουχτερά» πρόστιμα.

Αναφερόμενος στο θόρυβο που προκλήθηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του για επιδότηση θερμαστρών στα καταστήματα, προκειμένου οι καπνιστές να καπνίζουν έξω, ο Βασίλης Κικίλιας είπε: «Εφαρμόστηκε στην Ιταλία η επιδότηση και είπα ότι το εξετάζουμε κι αυτό» και συνέχισε: «Δεν είπα ότι θα υπάρχουν εξαιρέσεις στο νόμο. Αυτός θα εφαρμοστεί οριζοντίως σε όλα τα μαγαζιά. Και κυρίως στα μεγάλα αυτά που έχουν άνω των 300-400-500 καθισμάτων. Θα είναι τόσο μεγάλα τα πρόστιμα γι' αυτούς, που δεν θα αντέχονται. Από τις 20 Νοεμβρίου και μετά δεν θα υπάρχουν πια παραινέσεις απλές από τα κλιμάκια της αστυνομίας. Θα αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα και θα είναι τσουχτερά».