Skip to main content

Κικίλιας για το «Ναυάγιο»: Ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η αποκομιδή των απορριμμάτων

Η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι παντού ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λέει ο υπουργός - «Τέτοιες εικόνες δεν τιμούν τη χώρα μας».

Για τις απαράδεκτες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες, με τα σκουπίδια στην παραλία Ναυάγιο της Ζάκυνθου μίλησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 είπε αρχικά ότι σήμερα η εικόνα της έχει αποκατασταθεί και έχει καθαριστεί πλήρως, ενώ σε ό,τι αφορά το ποιος έχει την ευθύνη για τον καθαρισμό της, ξεκαθάρισε πως η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι παντού ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταλήγοντας ότι σε κάθε περίπτωση, «τέτοιες εικόνες δεν τιμούν τη χώρα μας».

Μπαλάκι οι ευθύνες, τι λέει η κάθε πλευρά - Ποιος τα μάζεψε τελικά

Μπαλάκι οι ευθύνες για το ποιος είναι αρμόδιος να μαζέψει τα σκουπίδια που συγκεντρώνονται στη διάσημη παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Το ζήτημα ξεκίνησε χθες όταν φωτογραφία στην οποία διακρίνεται σωρός από σκουπίδια δίπλα ακριβώς δίπλα από το διάσημο αξιοθέατο δημοσιεύθηκε στο Facebook από τον περιβαλλοντολόγο Μιχάλη Μπάκα. «Ελληνικό καλοκαίρι 2022.. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να πληρώνεις για να πας για λίγες ώρες σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου και να αφήνεις εκεί τα σκουπίδια σου», έγραψε ο ίδιος στη λεζάντα.

Την αγανάκτησή τους εξέφρασαν και άλλοι χρήστες σχολιάζοντας τη φωτογραφία, ενώ ο ίδιος Μιχάλης Μπάκας ανέφερε απαντώντας σε σχόλιο ότι η φωτογραφία τραβήχθηκε στις 3/8.