Skip to main content

Κικίλιας: Η χώρα είναι θωρακισμένη απέναντι στον κορωνοϊό

Η χώρα είναι θωρακισμένη, τόνισε ο υπουργός Υγείας μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό

Την ετοιμότητα της χώρας για την έξαρση του κορωνοϊού υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό, μετά τον συναγερμό που έχει σημάνει στην Ιταλία, ο κ. Κικίλιας σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η χώρα είναι θωρακισμένη.

«Ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό με τους συναρμόδιους υπουργούς για τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εξελίξεις. Θέλω να τονίσω πως έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είμαστε οργανωμένοι και δομημένοι και αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο που διαχειριστήκαμε ύποπτα περιστατικά», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας συνέστησε ψυχραιμία και υπογράμμισε ότι η χώρα είναι θωρακισμένη, έχοντας 13 νοσοκομεία αναφοράς. «Ο ιός προσομοιάζει της γρίπης και έτσι θα αντιμετωπιστεί. Η χώρα είναι θωρακισμένη», τόνισε. Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε την ανάγκη για σοβαρή, σωστή και θεσμική ενημέρωση των πολιτών.

Όπως τόνισε, λαμβάνοντας υπόψη και τα γεωγραφικά δεδομένα, οι λοιμωξιολόγοι λένε πως αυξάνεται η πιθανότητα για κρούσμα και στη χώρα μας. Το απόγευμα θα γίνουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας για πρόσθετα προληπτικά μέτρα.