Skip to main content

Κικίλιας: Είμαστε ενωμένοι απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο ελληνικός λαός σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δεχθούν αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, είπε ο κ. Κικίλιας.

Οι πρόωρες εκλογές στην Τουρκία δεν πρόκειται να αποκλιμακώσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ελληνοτουρκικά, οι δύο επόμενοι μήνες είναι καίριας σημασίας, ενώ ένα εργαλείο πίεσης στην οποιαδήποτε αυθαιρεσία του Ερντογάν είναι οι ενεργειακές και οικονομικές κυρώσεις υποστηρίζει ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.

Σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα Ιμια, ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο ελληνικός λαός είναι ένα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δεχθούν αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, σε μια προσπάθεια, όπως είπε, να δημιουργήσει δεδομένα και τετελεσμένα, κάτι που φυσικά δεν είναι αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο.

Για τα θέματα της οικονομίας ο κ. Κικίλιας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «τα αντίμετρα έχουν ήδη ξεχαστεί. Έμειναν στην άκρη μαζί με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το παράλληλο πρόγραμμα και τόσα άλλα. Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει άγρια υπερφορολόγηση. Έχει παραδεχτεί ο κ. Τσακαλώτος ότι στοχευμένα κατακρεούργησαν φορολογικά τη μεσαία τάξη και τους αδύναμους συμπολίτες μας. Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσακαλώτος διαψεύδει τα περί "καθαρής εξόδου" που είπε ο κ. Τσίπρας στο Καστελόριζο» υποστήριξε.

Η Νέα Δημοκρατία, τόνισε ο κ. Κικίλιας, μιλά για απελευθέρωση των επενδύσεων που μένουν πίσω από τις ιδεοληψίες των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Μιλά για μείωση της φορολογίας πάση θυσία, είτε συμφωνούν οι δανειστές είτε όχι. Το ξανακάναμε το 2014 με τον ΦΠΑ και το πετρέλαιο θέρμανσης. Μέλημά μας είναι οι νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες. Θα επιβραβεύσουμε τον μικρό, μεσαίο και μεγάλο επενδυτή, θα "αποποινικοποιήσουμε" το κέρδος και με την αύξηση των εισφορών που θα προέλθουν από τις νέες θέσεις εργασίας θα κάνουμε κοινωνική πολιτική».