Skip to main content

Κικίλιας: Ύστατο μέτρο το γενικό lockdown - Στο τραπέζι η καθολική χρήση μάσκας

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως τον πρώτο λόγο σχετικά με τα νέα μέτρα έχουν ειδικοί επιστήμονες και απηύθυνε εκ νέου έκκληση για την εφαρμογή των μέτρων

Για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι τον πρώτο λόγο σχετικά με τα νέα μέτρα έχουν ειδικοί επιστήμονες, με τους οποίους συνεργάζεται η κυβέρνηση και λαμβάνει τις αποφάσεις μετά τις εισηγήσεις τους. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιβολής ενός γενικού lockdown, ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι αποτελεί την ύστατη λύση, καθώς θα πρέπει να αναλογιστούμε τις οικονομικές συνέπειες και τις ανάγκες της κοινωνίας. Αναφορικά με το ενδεχόμενο να επιβληθεί γενικευμένη χρήση μάσκας, δήλωσε ότι αποτελεί ένα πιθανό μέτρο που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι και όλα θα κριθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε εκ νέου έκκληση για την εφαρμογή των μέτρων, πριν φτάσουμε στο σημείο επιβολής νέων. Οπως εξήγησε, τα κρούσματα στην Αττική φαίνονται να σταθεροποιούνται, γεγονός που δείχνει ότι τα μέτρα φέρουν αποτελέσματα. Αντίθετα, ωστόσο, υπάρχει έξαρση σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο κ. Κικίλιας μίλησε για τη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, όπου καταδικάστηκε η Χρυσή Αυγή, και ζήτησε από τους χιλιάδες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες.

Σχολιάζοντας το ζήτημα των ΜΕΘ, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι συνεχώς προστίθενται νέες ΜΕΘ στο σύστημα και την επόμενη εβδομάδα, μάλιστα, θα παραδοθούν 50 νέες από τον πρωθυπουργό.

Σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι με τα σημερινά δεδομένα αναμένεται στη χώρα μας στις αρχές του 2021, καθώς πολλά εμβόλια φιλοδοξούν να είναι έτοιμα από τα τέλη του τρέχοντος έτους μέχρι τα μέσα του επόμενου και θα βοηθήσουν να επανέλθουμε σε μερική κανονικότητα.