Skip to main content

Κικίλιας: Καυτός Αύγουστος για τον τουρισμό - Έρχονται ένα εκατ. τουρίστες την εβδομάδα

Φιλοδοξούμε η τουριστική περίοδος να τελειώσει τον Δεκέμβρη, δήλωσε ο υπουργός - «Αυξήθηκαν κατά 17% οι αφίξεις σε σχέση με το 2019»

Την αύξηση των φετινών αφίξεων κατά 17% συγκριτικά με το 2019 στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

«Για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου (1- 7 Αυγούστου) στη ναυαρχίδα μας που είναι τα νησιά του ΝΑ Αιγαίου, που έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της τουριστικής πίτας, έχουμε φέτος αύξηση των αφίξεων 17% συγκριτικά με το 2019. Πλέον υπολογίζουμε ότι έρχονται στην Ελλάδα 1 εκατ. τουρίστες την εβδομάδα» ανέφερε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Η πλατφόρμα δεδομένων για τις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις AirDNA πανελλαδικά υπολόγισε για Ιούλιο και Αύγουστο -και τις προκρατήσεις του Σεπτεμβρίου- αύξηση 26,5% της βραχυχρόνιας μίσθωσης φέτος σε σχέση με το 2019» επισήμανε.

Φιλοδοξούμε η τουριστική περίοδος να τελειώσει τον Δεκέμβρη, δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας

«Ξεκινήσαμε φέτος την τουριστική περίοδο πιο νωρίς, από αρχές Μαρτίου, και φιλοδοξούμε να την τελειώσουμε το Δεκέμβρη» σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού στον Σκάι, για την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

«Παρά την ενεργειακή κρίση, την πανδημία, τις τσούχτρες, την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όχι μόνο αντέξαμε, αλλά δώσαμε σημαντικό οικονομικό πλεόνασμα στους πολίτες» τόνισε ο υπουργός Τουρισμού.