Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
x

ΚΙΚΙΛΙΑΣ: ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ

Ο υπουργός Τουρισμού σημειώσε ότι «όλος ο πλανήτης μας δίνει συγχαρητήρια για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα»

"Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το υπουργείο Τουρισμού κάνουν καμπάνια για τους χειμερινούς προορισμούς και για όλες τις Περιφέρειες της χώρας", τόνισε σε παρέμβαση του στο Mega ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλιας Κικίλιας, προσθέτοντας ότι οι χειμερινοί προορισμοί αξίζουν τη φροντίδα και τη στήριξή μας. "Αξίζουν να διαφημίζονται και να προμοτάρονται και η ύπαιθρός μας, τα βουνά μας, οι λίμνες μας. Έχουμε απαράμιλλης ομορφιάς τοπία, κωμοπόλεις, πόλεις, χωριά, που αξίζουν οι επισκέπτες να κλείσουν εισιτήριο, να κλείσουν ξενοδοχείο και να χαρούν αυτή τη μοναδική εμπειρία".

Στην παρέμβασή του, υπογράμμισε ότι "όλος ο πλανήτης μας δίνει συγχαρητήρια για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε αυτή την πανδημία και πώς 'ξαναμπραντάραμε' τη χώρα. Μας εμπιστεύτηκαν οι ταξιδιώτες και οι επισκέπτες ως ασφαλή προορισμό. Και για αυτό καταφέραμε, ενώ οι προβλέψεις για τα έσοδα ήταν της τάξεως των 5-6 δισ. ευρώ, να έχουμε ξεπεράσει ήδη τα 10 και να ανεβαίνουμε", είπε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στην νέα τουριστική σαιζόν, είπε πως οι προκρατήσεις τον Οκτώβριο για το καλοκαίρι του 2022, είναι 30% πάνω από ό,τι ήταν τον Οκτώβριο του 2018 και το καλοκαίρι του 2019, δηλαδή προ κορωνοϊού. Πάντα με το βλέμμα στραμμένο στη νέα χρονιά, ανάφερε τα εξής: "Βλέπω τις αεροπορικές εταιρείες μετά τις συμφωνίες που κάνουμε σε Γαλλία, Αγγλία και Αμερική, να αυξάνουν σημαντικά τις θέσεις για το καλοκαίρι του 2022. Είναι εντυπωσιακό ότι θα έχουμε 14 πτήσεις από τις Η.Π.Α., γνωρίζουμε όλοι ότι μιλάμε για πολύ υψηλού εισοδήματος επισκέπτες, τουρίστες που μένουν και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα.Θα προχωρήσουμε σε όλες τις μεγάλες τουριστικές αγορές σε τέτοιες συμφωνίες και πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι. Το 2022, το καλοκαίρι θα είναι την άνοιξη. Άρα Μάρτιο, Απρίλιο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι όλοι και με ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες. Επίσης, με τη γενική διευθύντρια Ευρώπης της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) που με επισκέφθηκε χθες, καταλήξαμε σε ένα κοινό πλαίσιο. Ζητούν να ξεκινήσουμε κρουαζιέρα φέτος από την 1η Μαρτίου. Και αυτό θα γίνει".

Τέλος, σε ό,τι αφορά το μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Κικίλιας είπε πως "έχουμε ένα μεγάλο όπλο - δεν θα κουραστώ να το λέω: Είναι ο εμβολιασμός. Απαιτείται ο εμβολιασμός και με την τρίτη δόση. Το βλέπουμε σε κοινωνίες που έχουν φύγει μπροστά εμβολιαστικά, όπως είναι το Ισραήλ. Αυτοί οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί με κίνδυνο της ζωής τους, με την παρότρυνση όλων και τις εξηγήσεις από τους επιστήμονες και τους ειδικούς, πρέπει να εμβολιαστούν. Θεωρώ ότι αξίζει η ελληνική κοινωνία να πάει μπροστά, να επιστρέψει σιγά-σιγά σε μία μερική κανονικότητα και να ξαναβρεί η χώρα τους ρυθμούς ζωής της".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ