Skip to main content

Κικίλιας: Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε χαρακτηριστικά ότι στόχος είναι με τον εμβολιασμό να μειωθεί η πιθανότητα των ενδονοσοκομειακών διασπορών.

Την τήρηση του επακριβή σχεδιασμού του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού επισήμανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη σημερινή ενημέρωση.

Όπως είπε προτεραιότητα στον εμβολιασμό έχουν οι υγειονομικοί και στη συνέχεια οι ευπαθείς ομάδες, ενώ ο στόχος είναι να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι πολίτες είναι δυνατόν.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, από αύριο το πρωί τα στελέχη του υπουργείου θα έχουν επικοινωνία με όλους τους επικεφαλής των υγειονομικών περιφερειών και νοσοκομείων και κέντρων υγείας ώστε να καταρτιστούν οι λίστες των υγειονομικών και του διοικητικού προσωπικού που θα εμβολιαστούν.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι στόχος είναι να μειωθεί η πιθανότητα των ενδονοσοκομειακών διασπορών, ενώ επανέλαβε την πρόθεση επιφανείς προσωπικότητες να εμβολιαστούν για να δώσουν το καλό παράδειγμα.

Απαντώντας σε σχτική ερώτηση ο Βασίλης Κικίλιας είπε πως μέχρι τον προσεχή Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου επισήμανε την πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα του Οργανισμού ώστε να έρθει το εμβόλιο στη χώρα, το οποίο χαρακτήρισε ασφαλές και αποτελεσματικό.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό της γρίπης, ο κ. Κικίλιας είπε πως έχουν συνταγογραφηθεί 3.650.000 εμβόλια, εκ των οποίων εκτελέστηκαν τα 3.400.000 , ενώ στη χώρα μας διατέθηκαν συνολικά 3.950.000 εμβόλια.